Tehnički direktor hrvatske A i U-21 reprezentacije

Pletikosa tehnički promatrač UEFA-e na utakmicama LP

Stipe Pletikosa
Igor Kralj/Pixsell
07.10.2022.
u 18:02

Tehnički direktor hrvatske A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa ove je sezone član Uefine studijske grupe za Ligu prvaka, čime je postao prvi hrvatski predstavnik u ovom Uefinom tijelu, objavio je HNS.

Studijska grupa zadužena je za tehničku analizu utakmica Lige prvaka, a Pletikosa je u utorak odradio svoju prvu utakmicu kao tehnički promatrač.

Pritom je bio zadužen za utakmicu Bayern - Viktoria Plzen, koju je bavarski velikan dobio s uvjerljivih 5-0. Pletikosin sljedeći zadatak je utakmica hrvatskog prvaka Dinama koji će u susretu 4. kola dočekati Red Bull Salzburg, javlja Hina.

"Čast mi je predstavljati HNS u ovom Uefinom tijelu koje je izvrstan izvor znanja i platforma za razmjenu iskustva. Hrvatski nogomet ima se čime ponositi kada su u pitanju struka i tehničko znanje, no i naša je obveza kontinuirano učiti te se usavršavati. Bilo je zadovoljstvo u prvoj utakmici pratiti Bayern, koji je i u ovoj utakmici pokazao da je jedna od najboljih europskih momčadi i koja tehničko-taktički uistinu postavlja nove standarde," kazao je Pletikosa.

Tehnički promatrači zaduženi su za izradu tehničkog izvještaja, za identificiranje i analizu aktualnih trendova, izbor igrača utakmice te sudjelovanje u izboru za najbolju momčad i najbolji pogodak natjecanja. Promatrači u analizi trebaju izvijestiti o napadačkim i obrambenim formacijama obje momčadi, ključnim događajima i taktičkim detaljima, prekidima, ključnim igračima i trenerskom utjecaju na utakmicu.

Zanimljivo, na utakmici Bayern - Viktoria delegatkinja Uefe bila je Iva Olivari, team managerica hrvatske A reprezentacije, a jaki hrvatski prizvuk ovom susretu Lige prvaka zaokružio je nastup hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića za Bayern.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije