DRAMA NA SP-U

Plivačica se onesvijestila i potonula na dno bazena, herojski potez trenera joj spasio život

23.06.2022.
u 09:01

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju koje se trenutačno održava u Budimpešti u srijedu je došlo do dramatične situacije u kojoj je američkoj plivačici Aniti Alvarez pozlilo tijekom izvođenja vježbi, nakon čega je trenerica skočila u bazen, izvukla je i spasila joj život.

Naime, tijekom natjecanja u sinkronom plivanju Anita je izgubila svijest i počela tonuti.

U tom trenutku je reagirala trenerica američke reprezentacije Andrea Fuentes, te nakon što je prvobitno skočila u bazen, izvukla je Anitu na površinu, a kako su liječnici bili tu, preuzeli su je u besvjesnom stanju i na svu sreću, ubrzo je došla do zraka.

 

Liječnici su je nakon toga iznijeli s bazena, a navodi se da će u narednim danima biti podvrgnuta detaljnim pregledima kako bi se ustanovilo što je dovelo do gubitka svijesti dok je bila u vodi.

 

"Svi smo se uplašili. Morala sam uskočiti u bazen, jer spasioci nisu reagirali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita osjeća dobro", rekla je trenerica Andrea Fuentes za Marcu.


Američki tim je kasnije saopćio da ovo nije prvi put da se dešava Aniti, jer joj se nešto slično desilo prošle godine tijekom kvalifikacijskih treninga na jednom od natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije