Utakmica s Ciprom

Pobjeda BiH sigurno donosi dodatne kvalifikacije za EP

Bosnia's Senad Lulic (L) fights for the ball with Wales' Gareth Bale during their Euro 2016 qualifying soccer match in Zenica October 10, 2015. REUTERS/Dado Ruvic
13.10.2015.
u 06:15

Liječnici bh. vrste rade sve kako bi se Džeko oporavio do utakmice s Ciprom

Večerašnjom utakmicom na Cipru, u Nikoziji, nogometna reprezentacija BiH završava kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2016. koje će se igrati u Francuskoj. Preostala je jasna matematička računica kako je nogometašima BiH potrebna minimalna pobjeda za osvajanje 3. mjesta koje bi im donijelo plasman u dodatne kvalifikacije. "Nogometni matematičari" su izračunali da zmajevima odgovara i remi, ali samo u slučaju da Izraelci u Belgiji budu poraženi ili odigraju bez pobjednika.

Priključio se Marin Aničić

Velika je muka natjerala navijače bh. reprezentacije da uzmu olovku u ruke i analitički računaju, a istina je samo jedna da BiH, kao 30. reprezentaciji u svijetu prema FIFA-inoj rang-listi, odgovara samo pobjeda protiv Cipra, te samo tada može mirno planirati utakmice dodatnih kvalifikacija gdje za protivnika neće imati Portugal, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Prije leta na Cipar reprezentaciji se priključio Marin Aničić jer je Edin Cocalić, koji je protiv Walesa zamijenio ozlijeđenog Emira Spahića, također ozlijeđen i neće bili na klupi u posljednjem susretu kvalifikacija. Ali sigurno je da će ponovno igrati Emir Spahić. Ipak, i Aničić je u ozbiljnim kombinacijama, jer ako bi Spahić imao neke nove probleme s ozljedom na utakmici, stoperski bi par činili kumovi te nekadašnji suigrači iz Zrinjskog Šunjić i Aničić. Inače, Šunjića je na posljednjoj utakmici u Zenici pratio skaut trenutačno drugoplasiranog kluba engleskog Chanpionshipa Middlesbrougha. Taj klub planira povratak u Premiership i Šunjića smatra eventualno velikim pojačanjem. Sve ostalo vezano za program zmajeva je u skladu s planiranom procedurom za utakmicu i stručnom stožeru je preostalo do večerašnje utakmice posložiti početnu postavu. Dio reprezentativaca koji nisu igrali protiv Walesa imali su i lakši trening na stadionu Makarion, dok je druga skupina imala trenažni program u okviru sportskog segmenta svog hotela. Sinoć su imali i posljednji zajednički trening nakon kojeg nije bilo puno dvojbi, jer nema se više što kalkulirati.

Džeko vjerojatno nastupa

Pitanje dana je "hoće li zaigrati naš kapetan". Ono je ponovno otvoreno, kao i protiv Walesa, ali o nastupu Džeke, rekli bismo, neće biti neizvjesnosti. Izbornik Mehmed Baždarević ističe kako liječnički tim na čelu s Reufom Karabegom radi naporno na njegovu ozdravljenju i pripremi da eventualno u ovom susretu nastupi od početka. Iz kvalifikacijske skupine B na EP izravno idu Belgija i Wales. O novim susretima Wales - Andora i Belgija - Izrael ovisi tko će biti prvi u skupini. Za 3. mjesto konkuriraju BiH, Cipar i Izrael. BiH je u najboljoj poziciji jer ima bod više od Izraela, te 2 boda više od Cipra. Za sigurno osvajanje 3. mjesta potrebna je večerašnja pobjeda u Nikoziji, bez obzira na ishod ostalih susreta. Cipranima je također potrebna pobjeda, ali uz poraz Izraela u Belgiji, dok Izrael mora pobijediti Belgiju i nadati se porazu Baždarevićevih izabranika. Jedno je sigurno, večeras će se u Europi igrati 2 borbene utakmice jer je i sportski i financijski ulog veliki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije