Premijer liga BiH

Pobjeda za ostanak na vrhu ljestvice

BiH,04.03.17. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,  Prvenstvena utakmica HŠK ZRINJSKI-FK KRUPA Photo:Stojan Lasic
05.03.2017.
u 08:00

Zrinjski je jučer ostvario značajnu pobjedu za ostanak na vrhu prvenstvene ljestvice. Mostarci su protiv Krupe imali trenutke slabosti i neprepoznatljivosti, ali su definitivno bili bolja momčad od svojih protivnika, pa su na kraju slavili s 3:1.

Agilni u napadu

Zrinjski je utakmicu počeo u 3-5-2 formaciji, plemići su krenuli silovito prema naprijed od 1. minute. Zrinjski je bio agilan u napadu, posebno na krilima gdje su igrali Jović, Stojkić, Peko, kasnije i Todorović. Čak su se i stoperi iz zadnje linije plemića dobro pridodavali u napadu. U 2. minuti su Mostarci zaprijetili preko Stojkića, koji je nakon jedne “blitz” akcije mogao povesti preko Stojkića. Malo nakon toga je Kajkut mogao ući u dobru priliku, ali je vratar gostiju Kutić dobro reagirao. U 19. minuti dobru je priliku imao Jović. On je na proigravanje Stojkića plasirao loptu malo pored gola. U novom sustavu igre gotovo jednako su bile aktivne obje strane napada Zrinjskog. U jednoj takvoj akciji Zrinjski je poveo. U napadu se našao stoper Katanec koji je proigrao Jovića, a koji je povratnom loptom odlično pronašao Stojkića. Kapetan Zrinjskog dobro je šutirao i kroz šumu nogu pogodio za vodstvo. Ipak, solidnu igru plemići su pokvarili banalnom pogreškom.

Brutalna pogreška

Bio je prekršaj za Zrinjski na nekih 30 metara od svog gola. Jakovljević je želio ostaviti loptu za svog vratara Pirića, nonšalantno je samo dirnuo i krenuo naprijed. Želio je vjerojatno Piriću ostaviti loptu da on izvede prekid, ali je napravio brutalnu podršku. Suci nisu vidjeli ništa sporno, a jedan se od igrača Krupe sjurio prema lopti i proigrao je Koljića koji je postigao vjerojatno jedan od najlakših pogodaka u karijeri. Krupa se vratila u igru ni kriva ni dužna nakon što je Zrinjski kontrolirao gotovo cijelo poluvrijeme. S rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor.

U nastavak igre su bolje krenuli gosti. Mogli su zabiti preko Koljića koji se nakon jedne duge lopte othrvao Jakovljeviću, ali je šutirao pored gola iz odlične situacije. Krupa je početkom drugog dijela bila bolja momčad. U 47. minuti je Milutinović u svom kaznenom prostoru udario Stojkića po nozi dok je ovaj želio šutirati. Ipak, sudac Bjelica nije pokazao na bijelu točku. Barić je mogao doći do pogotka nakon još jedne brze kontre gostiju.

Njemu je u udarac dobro ušao vratar Pirić, te je tako spasio svoju mrežu. Odličnu je priliku imao Jović. On se na desnom krilu dobro oslobodio svog čuvara, gađao je rašlje, ali je njegov šut otišao malo preko gola. Zrinjski je poveo u 69. minuti. Bila je to odlična akcija koja je završila dobrim utrčavanjem Todorovića, koji je pored svog čuvara nekako proturio loptu u mrežu. Raspala se igra Krupe nakon toga. U 72. minuti uslijedio je novi pogodak za domaće. Stojkić je ubacio s lijevog boka, a do tada pritajeni Bilbija našao se na pravom mjestu i rutinski je pogodio za 3:1. Do kraja se rezultat više nije mijenjao.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije