u Budimpešti

Počelo Svjetsko prvenstvo u judou, BiH s osam natjecatelja

28.08.2017.
u 11:38

Svjetsko prvenstvo u judou počelo je danas u mađarskoj prijestolnici Budimpešti. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će s osam natjecatelja, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja. 

Najviše se očekuje od brončane s europskog prvenstva i druge na svjetskoj rang ljestvici - Larise Cerić, koja nastupa u kategoriji +78 kilograma.

Cerić je u prvom kolu kao nositeljica slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro.

U muškoj konkurenciji mnogo se očekuje od Haruna Sadikovića, petog s prvenstva Europe u kategoriji +100 kg, koji će se u prvom kolu boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka. 

Srebrena s Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv natjecateljice iz Kenije Dianah Kane. 

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske.

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Prvi nastup od reprezentativaca BiH sutra će imati Petar Zadro u kategoriji - 66 kg, a njega u drugom kolu očekuje borba s bjeloruskim natjecateljem Dzmitryjem Minkuom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije