UFC

Pogledajte brutalni nokaut 'Bosanskog bombardera'

29.05.2017.
u 21:24

Svjetski MMA mediji su oduševljeni Hadžovićevom predstavom, a njegov nokaut su nazvali “kandidatom za nokaut godine”

Kada je Damir Hadžović potpisao ugovor s elitnim UFC-om, očekivanja onih koji ga poznaju i koji su pratili njegove dotadašnje nastupe, bila su ogromna. Uostalom, nije bez razloga ovaj 30-godišnji borac iz Goražda dobio nadimak 'Bosanski bombarder', piše Fightsite.

Ipak, debi, koji je odradio u Zagrebu na UFC Fight Night 96 priredbi u travnju 2016. je bio i više nego razočaravajuć. Hadžović je uspio preživjeti tek nešto manje od četiri minute u prvoj rundi prije nego što ga je nokautirao opasni Mairbek Taisumov. Zato ne čudi da su mu mnogi, kao uostalom i kladionice uoči drugog nastupa protiv Marcina Helda u Stockholmu, davali male izglede. Poljak je bio značajan favorit unatoč dva poraza u nizu na UFC-u.  

No, Hadžović je jučer trijumfirao na najbolji mogući način! U sedmoj sekundi treće runde “Bosanski bombarder” je prekrasnim koljenom nokautirao Helda i tako stigao ne samo do prve UFC pobjede, nego i do bonusa večeri.

Svjetski MMA mediji su oduševljeni Hadžovićevom predstavom, a njegov nokaut su nazvali “kandidatom za nokaut godine”. I UFC je oduševljeno podijelio spektakularan nokaut na svojim službenim društvenim kanalima. 

Video pogledajte OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije