NK Široki Brijeg – danas prozivka

Pojačanja još uvijek nema, nakon Pandže otišli Brekalo i Sivrić

07.06.2017.
u 10:00

Što god napišemo glede situacije u klubu na Pecari moglo bi biti “demode” dok stigne pred čitatelje. Temeljno što zanima navijače Širokog Brijega je igračka križaljka:

- Ponešto vodoravno je poznato, uspravno se još ne zna ništa, opisao nam je slikovito stanje jedan klupski uposlenik.

Otišli Brekalo i Sivrić

U ono “vodoravno” valjda spadaju igrači koji odlaze. U utorak su Pecaru napustili, visoki srednji branič Slavko Brekalo (27) te krilni ofenzivac Matej Sivrić (28):

- Volim igrati, a čini se da treneru nisam u prvom planu, pa sam tražio i dobio sporazumni raskid ugovora. Imam ponude iz nekoliko klubova Premijer lige, vidjet ću još gdje ću. Široki Brijeg je uvijek bio moj klub, tu sam ponikao, tu skupio i 150 službenih nastupa. Korektno smo se razišli. Klubu i bivšim suigračima želim puno sreće na domaćoj i europskoj sceni, kaže Brekalo.

Nije nam kazao gdje će nastaviti nogometnu karijeru, ali poznato je da je prije dvije godine s puno uspjeha nastupao za Vitez. Ujedno, trener Vitežana i sljedeće će godine vjerojatno biti Slaven Musa, kod kojega je Brekalo na Pecari redovito bio u prvoj jedanaestorici, pa... - Odmor je zaista brzo prošao, ali nisam imao vremena za odmaranje. S ljudima iz kluba stalno sam bio u kontaktu. Bilo je posla u stanci, iako nema ni treninga i utakmica. Kao što vidite, mi još slažemo momčad, kombiniramo i probamo promijeniti krvnu sliku u svlačionici. Želimo se i pojačati i pomladiti. A to neće biti lako, to ovisi od tržišta, financija i tko zna čega još, rekao nam je jučer trener Širokog Goran Sablić.

Priprema za Europu

- Nećemo dovoditi igrače samo zbog dovođenja. Moramo se spremati za Europu, a vremena je malo. Evo, već dogovorene pripreme u Sloveniji. Radit ćemo na Blatu, tu imamo odlične uvjete, a uštedjet ćemo nešto novca. Bolje ga je utrošiti u neke druge stvari, kao rekvizite, pa ako hoćete i pojačanja...

Nakon Barišića i Barabana, i Wagner je produljio vjernost za još godinu dana. O šest juniora koji su sklopili ugovor, već smo pisali. Za njih trener Sablić kaže:

- Počet će pripreme, a četvorica bi trebali upasti u kvotu 20+4. Oni su potencijal, ali ne želimo im natovariti pritisak na leđa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije