NAPUŠTA AUSTRALIJU

Pojavile se fotografije pred deportaciju: Đoković utučen, Ivanišević pored njega

16.01.2022.
u 13:36

Novak Đoković će danas u 12:30 napustiti Australiju, javljaju austrijski mediji nakon što prvi tenisa svijeta nije dobio vizu te države. Đoković će letjeti do Dubaija, a onda presjesti na let za Beograd. Očekuje se da će u Srbiji biti sutra prijepodne. Na društvenim mrežama pojavile su se prve fotografije prije deportiranja Đokovića. Vidi se utučeni srpski tenisač, a pored njega je njegov trener Goran Ivanišević.

Podsjećamo, australski savezni sud potvrdio je odluku australskog ministra Alexa Hawka da se poništi viza izdana tenisaču Novaku Đokoviću jer predstavlja zdravstveni rizik za australsku zajednicu. Đoković je u Australiju stigao 5. siječnja kada mu je poništena viza te je smješten u hotel Park u Melbourneu, prihvatilište za migrante gdje je proveo četiri noći. Sud ga je u ponedjeljak oslobodio, presudivši da je odluka o otkazivanju vize po dolasku u Australiju neosnovana zbog nepoštivanja procedure. Australski ministar za imigracije Alex Hawke odlučio je nakon toga, 14. siječnja, poništiti vizu Đokoviću jer bi njegov boravak u zemlju mogao utjecati na jačanje protivljenja cijepljenju protiv covida-19 u Australiji i Đoković je vraćen u prihvatilište za migrante.  Odlukom suda Đokoviću je  onemogućeno da se natječe na Australian Openu i potencijalno osvoji rekordni 21. Grand Slam.

 

 

 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije