TUŽAN DOGAĐAJ

Pokrenuta istraga zbog sumnjive smrti mladog boksača

AIBA
20.05.2021.
u 19:25

- Moji zadaci kao neovisnog stručnjaka su pomoći u razjašnjavanju točnog tijeka događaja koji su doveli do boksačeve smrti i pregledati protokole i tretmane koji su slijedili povodom ove nesreće.

Međunarodna boksačka federacija (AIBA) pokrenulo je neovisnu istragu o smrti 18-godišnjeg jordanskog boksača Rasheda Al-Swaisata, koji  je preminuo prošlog mjeseca nakon zadobivene ozljede glave na svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu jedanaest dan nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Al-Swaisat je pretrpio ozljedu glave u borbi protiv Estonca Antona Vinogradova. Pomoć mu je prvo pružena u ringu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje je operiran. Jedanaest dana borio se za život, no nažalost nije izdržao. Voditelj Centra za sportsku medicinu Sveučilišne bolnice Lausanne Vincent Gremeaux vodit će istragu, objavila je AIBA.

- Drago mi je pružiti podršku AIBA-i u ovom pitanju - rekao je Gremeaux. - Moji zadaci kao neovisnog stručnjaka su pomoći u razjašnjavanju točnog tijeka događaja koji su doveli do boksačeve smrti i pregledati protokole i tretmane koji su slijedili povodom ove nesreće. Osvrnut će se na okolnosti Rashedova sudjelovanja u natjecanju, prošlu medicinsku povijest, ozljedu, liječenje i protokole koji su tom prilikom slijedili.

- Boks je postigao ogroman napredak u sigurnosnom smislu i imamo sreću da su takve ozljede izuzetno rijetke u našem sportu - rekao je predsjednik AIBA-e Umar Kremlev.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?