Susret u Zenici

Policija spremna za utakmicu BiH i Velsa

bih vels
05.10.2015.
u 18:09

U okviru priprema za organizaciju i osiguranje utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Velsa na razini Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ formiran je poseban Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranja naznačene nogometne utakmice. 

Napravljen je plan mjera i radnji na osnovu kojeg će službenici ove Uprave poduzeti sve potrebne mjere, s ciljem da se navedena utakmica održi u sigurnim uvjetima, kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje osobne i imovinske sigurnosti. 

Na sastanku Štaba, kojim je predsjedavao policijski komesar Semir Šut, izdefinirani su svi konkretni zadaci i obveze nositelja zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu s odredbama Zakona o unutarnjim poslovima ZDŽ, Zakona o policijskim službenicima ZDŽ i Zakona o sigurnosti održavanja sportskih natjecanja u ZDŽ.

Tom prilikom su konkretizirane aktivnosti u kontekstu organiziranja i provođenja mjera na osiguranju ove međunarodne nogometne utakmice, kako bi za vrijeme postupanja po planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagirali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike uhitili i udaljili sa stadiona.

Zaključeno je da sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičke, operativne, prometne i kontradiverzijske zaštite i osiguranja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacijskih jedinica, koji su definirani na osnovu izvršene sigurnosne procjene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije