U BUDIMPEŠTI

Portugal pred 60 tisuća ljudi svladao Mađarsku, Ronaldo najbolji strijelac u povijesti Eura

Reuters
15.06.2021.
u 20:00

Portugalci su bili bolji tijekom cijelog susreta, no otpor domaćina slomili su tek u završnici utakmice.

Portugal je u prvom kolu Europskog prvenstva svladao Mađarsku s 3.0 u utakmici koja se igrala pred punim tribinama. Na stadionu u Budimpešti bilo je 60 tisuća ljudi.

Portugalci su bili bolji tijekom cijelog susreta, no otpor domaćina slomili su tek u završnici utakmice. Prvo je Schon uspio zabiti Portugalu u 80. minuti, ali je gol poništen zbog zaleđa. Zatim je na drugoj strani u 84. minuti Guerrerio pogodio za 1:0. Nakon toga je na 2:0 povisio Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca u 86. minuti. 

Napadaču Juventusa to je bio 10. pogodak za europskim prvenstvima pa je postao najbolji strijelac u povijesti. Do sada je prvo mjesto dijelio s Michelom Platinijem i oba su do danas bila zabila devet golova.

Konačni rezultat postavio je Ronaldo još jednim golom, 106. za reprezentaciju Portugala i 11. na eurima. U skupini F večeras se sastaju Francuska i Njemačka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije