ABA liga FMP nanio jedanaesti poraz timu iz Laktaša

Posljednja četvrtina bila kobna za Igokeu

28.01.2019.
u 07:15

Košarkaši FMP-a slavili su u posljednjoj subotnjoj utakmici regionalne ABA lige nad bosanskohercegovačkim predstavnikom Igokeom rezultatom 87:78 (23:20, 17:25, 21:22, 26:11).

Istoga dana igrao se i derbi ABA lige u kojem je Cedevita na svom parketu neočekivano lako pobijedila do sada neporaženu momčad beogradske Crvene zvezde rezultatom 84:68. U trećem susretu Partizan je bio bolji od Mege, crno-bijeli su slavili s 98:86.

Susret između FMP-a i Igokee bio je prilično izjednačen, u toj utakmici vodstvo je bilo i na strani domaće, a i gostujuće ekipe. Nakon nešto boljeg starta FMP-a Igokea zaigrala je puno bolje u drugoj četvrtini gdje su stvorili dvije serije od po 7:0, što je bilo dovoljno da se na odmor ode s prednošću od 40:45.

Loša posljednja četvrtina

Igokea ja imala igru i u nastavku. U trećem razdoblju igre momčad iz Laktaša imala je plus osam (59:67), a na ulasku u posljednju četvrtinu ekipa trenera Dragana Nikolića imala je šest poena prednosti, 61:67.

Međutim, FMP je Igokeu potpuno razbio u posljednjoj dionici. Bosanskohercegovački predstavnik ubacio je samo jedanaest poena, primio je 26 i nisu imali nikakve šanse oduprijeti se domaćima u ovom dijelu utakmice. Na kraju su domaći košarkaši stigli do sedme pobjede u tekućoj sezoni, a Igokei su nanijeli jedanaesti poraz.

Sjajna partija Lešića

Rebec i Reath bili su najraspoloženiji u dresu FMP-a s po 16 poena, a sjajnu partiju u dresu Igokee pružio je Lešić s 22 poena i sedam skokova. Četiri poena manje dodao je Luković. Nakon osamnaest kola jedini bosanskohercegovački predstavnik u regionalnoj ABA ligi je osmi tim sa šest pobjeda i jedanaest poraza. FMP je dvije pozicije iznad s učinkom od sedam pobjeda i deset poraza. Ne vrhu ljestvice je Crvena zvezda sa 16 pobjeda i jednim porazom, slijede Cedevita (12-5), Budućnost (11-5) i Partizan (11-6). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?