Pripreme

Postoji optimizam unatoč problemima

21.07.2016.
u 08:00

Generalnu provjeru pred start u novu premijerligašku sezonu i sraz sa Širokim u nedjelju u gostima, Vitežani su izgubili u Zenici protiv jedva skrpanog Čelika. Izgubili su rezultatom 1:0 golom Haurdića u 13. minuti, a prema viđenom i pokazanom na terenu gosti su zaslužili daleko povoljniji ishod.

Naime, bili su bolji, nadmoćniji, pa ipak su izgubili. No, umjetnički dojam se brzo zaboravlja, a rezultat se pamti. Protiv Čelika momčad Viteza je nastupila u sljedećem sastavu: Tirić, Livaja, Jevtić, Barišić, Sadiković, Muminović, Dedić, Đerić, Novak, Kokot, Livančić. Još su igrali: Kapetan, Jelić, Stanić i Nwlokor.

Odigrao je Vitez još 5 pripremnih utakmica i uglavnom je bilo toplo – hladno. Naime, prvi pripremni susret u Busovači protiv Mladosti završio je bez golova, a u sljedećem susretu u Vitezu protiv novog premijerligaša Matalleghe iz Jajca odigrali su 2:2. Na turniru u Raščici kod Slavonskog Broda pobijedili su hrvatskog prvoligaša Cibaliju s 2:0, a u finalu turnira, nakon 0:0 u regularnom dijelu susreta protiv Metalleghea izgubili su nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nakon priprema na Kupresu u Vitezu su nadigrali i s 2:0 pobijedili Olimpic. No, ne treba zaboraviti da je Vitez kasnio s početkom priprema.

Na sreću i na radost ljubitelja nogometa u Vitezu, problemi su u određenoj mjeri prebrođeni, angažiran je mladi i ambiciozni trener Boris Pavić, a momčad se popunjavala i kompletirala u hodu. Naime, Vitezu je pristupio vrsni vezni igrač Anel Dedić (Čelik), centralni branič Emir Hožurda (Željezničar), Zoran Kokot, na posudbu iz Rijeke stigao je mladi vratar, Nigerijac, David Samuel Nwlokor, te Igor Jelić u prošloj sezoni igrač Travnika… A trener Pavić kaže:

- Vjerujem da nismo završili s prijelaznim rokom, ostali smo, naime, ovoga ljeta bez velikog broja dobrih i iskusnih igrača, popunjavamo redove, a očekujem da ćemo do kraja prijelaznog roka potpuno kompletirati momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije