nogomet

Posušju ‘utješna’ pobjeda protiv Igmana, poraz Cimljana kod kuće

26.04.2017.
u 08:00

U 22. kolu Druge nogometne lige Federacije BiH – Jug, odigrano je samo pet utakmica. Susreti Sloga (U) – Brotnjo i Kupres – Branitelj odgođeni su zbog snijega. U derbiju kola na Mokrom docu Posušje je s 2:0 svladalo Igman (Soldo, Glavina). Ovo je tek drugi poraz Konjičana, kojima samo teorija može oteti naslov prvaka. Igman Posušju (utakmica manje) bježi teško dostižnih 10 bodova.

Pobjeda Sloge

Na Babovcu, Sloga je svladala Kamešnicu 3:1 (Grizelj, Kajtazi i Brkić za Ljubušake, za Pothumljane Krezo), ali je ‘zadržala’ predzadnje mjesto na ljestvici koje u nekim varijantama znači put u niži stupanj (ako Čapljina i Velež ispadnu iz Prve lige FBiH). Tri boda iznad Ljubušaka su Grude. Gruđani su se nadali ‘ovjeriti’ pobjedu iz prošlog kola u gostima kod Turbine, ali su na Elić Luci protiv Tomislava doživjeli bolni poraz 0:1 (Šimić). Rama proljetos igra sve utakmice kući i sve pobjeđuje. Ovaj put slavila je tijesno (3:2) protiv Troglava 1918. Povela je (Bećirević), izjednačio je Perajica, pa je opet povela (Zadrić), a Perajica opet izjednačio. Ipak, Bećirević je zabio za 3:2, a Perajica više nije bio u prigodi izjednačiti jer je napustio igru. Spominjemo Perajicu jer je za Livnjake prvu utakmicu odigrao još 1995. Još je kao mladić, mada je stariji i od bivšeg suigrača s Pecare , Wagnera (rođen je 7. prosinca 1977.). I, još je jedan od boljih strijelaca u ligi. Turbina se pribrala nakon ‘karambola’ protiv Gruda i u gostima svladala Cim 4:2 (Šćuk 2, Keskin i Avdić za Turbinu, Marino Džidić i Kalajdžić za Cim).

POREDAK: Igman 57, Posušje 47, Klis 40, Branitelj 39, Turbina 36, Tomislav 34, Troglav 1918 i Sloga (U) 28, Brotnjo 25, Kamešnica 22, Cim 21, Rama 20, Grude 17, Sloga (Lj) 14, Kupres 8. STRIJELCI: 21 – Glavina (Posušje), 15 – Šimunović (Klis), 14 – Bajrić i Gagula (oba Igman), Ivić (Rama). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije