ženska nogometna liga Federacije

Posuški Inter u Čitluku svladao Brotnjo i ostao u utrci za naslov prvaka

10.05.2022.
u 20:37

Nogometašice ŽNK Inter zaključile su savršen nogometni vikend za Posušje. U isto vrijeme kada su nogometaši slavili nad Leotarom vrlo važnu pobjedu 2:0 one su na gostujućem terenu u Čitluku u hercegovačkom derbiju, koji je to bio samo na papiru, Prve ženske nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine pobijedile ŽNK Brotnjo 2:4 i tom pobjedom ostale u igri za naslov prvakinja.

Marta Landeka donijela je prednost Interu u 15. minuti, a tri minute kasnije Nikolina Soldo postigla je pogodak za izjednačenje, nakon čega su mreže mirovale do 48. minute i pogotka Ive Čuture za novo vodstvo Posušanki.

Inter je imao nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva prije neizvjesne završnice. Pogodak za izjednačenje u 81. minuti postiže Nikolina Soldo, no domaća ekipa nije uspjela izdržati do kraja.

U posljednjih deset minuta pritisak Intera urodio je plodom. U strijelce Intera upisala se Ana-Marija Ćesić (2:3) koja je u prvom dijelu promašila jedanaesterac, dok je u sudačkoj nadoknadi Landeka postigla svoj drugi pogodak za konačnih ŽNK Brotnjo - ŽNK Inter 2:4.

Tako su posuške nogometašice nastavile veliki niz bez poraza na uzastopnih 14 utakmica, u kojima su ostvarile 12 pobjeda i dva remija. Inter je nakon 20. kola ostao na samo bod zaostatka za vodećim SFK Libero iz Goražda, što ligi daje posebnu draž u preostala dva kola. Nakon tri uzastopna gostovanja Inter će u sljedećem kolu na Mokrom docu dočekati sarajevski FK Respekt koji je kod kuće izgubio od FK Libero 0:4.

Ženski nogomet u Posušju postao je vrlo popularan i sve je više pripadnica ljepšeg spola koje se žele baviti ovim sportom. Podsjetimo da je Ženski nogometni klub Inter Posušje osnovan je polovinom 2017. godine, a temeljni njegov cilj jest da djevojkama ponudi mjesto gdje mogu stjecati nogometne vještine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije