VRIJEME ZA PROMJENE

Potez Dinama odjeknuo u BiH i Srbiji: Novi Mamićev nož u srce navijača!

Marko Lukunić/Pixsell
14.04.2020.
u 18:31

Kako smo već u ponedjeljak pisali, predstavnici Dinama u četvrtak će sjesti za stol sa svojim trenerom Nenadom Bjelicom, bit će to razgovor s figom u džepu. Jer, realno, niti čelnici Dinama žele Bjelicu dalje na klupi niti Osječanin želi ostati na klupi plavih nakon što mu je potjeran cijeli stožer.

No u igri je ugovor koji po sezoni vrijedi više od milijun eura, pa će pregovori sigurno biti tvrdi. Bjelica će, naravno, iz Maksimirske 128 pokušati izaći sa što većim postotkom novca koji mu je ugovorom obećan, dok će klub taj iznos pokušati smanjiti. Žele ga se riješiti. Naravno, postoji opcija da Bjelica ostane i inzistira na isplati ugovora do kraja, ali u tom slučaju u Maksimiru bi mu odabrali novi stožer koji sigurno ne bi bio po njegovoj volji. A u takvim uvjetima ne bi imalo smisla nastaviti raditi.

Zato se može očekivati da će razgovor koji će se voditi 16. travnja u Maksimiru ići prema rastanku s Bjelicom, trenerom koji je ispisao povijest plavih, ali bit će na kraju “otjeran” na vrlo ružan i nerazuman način. Da Zdravko i Zoran Mamić više ne računaju ozbiljno na Bjelicu, najbolje potvrđuje to što su mu zamjenika već pronašli. Momčad će preuzeti dosadašnji trener B momčadi Igor Jovićević koji je ove sezone sjajno vodio i juniorsku momčad u Ligi prvaka mladih, izbacivši pritom kijevski Dinamo, a potom i Bayern.

Da je Jovićeviću obećano mjesto prvog trenera, doznali smo i po informaciji da je Dinamo proteklih dana intenzivno tražio i trenera koji će zamijeniti Jovićevića na dosadašnjem poslu. A doznali smo da bi to trebao biti donedavni trener Gorice Sergej Jakirović, koji je protekle dvije sezone pokazao da spada među najtalentiranije hrvatske trenere. Od Gorice je napravio hit prvenstva, a sigurni smo da bi bio i odlično rješenje za B, odnosno mladu momčad Dinama. Ova, blago rečeno, zanimljiva situacija u Dinamu, izazvala je i brojne reakcije u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori. Nema portala koji nije imao vijest o Dinamu, a da je situacija zanimljiva, može se zaključiti po naslovima koji su sve samo ne suhoparni. 

Poslije kaosa izazvanog pandemijom Dinamo će dobiti novog trenera!

Jovićević je odlično vodio mladu momčad Dinama u Ligi prvaka, a dobra stvar za njega je to što su modri praktički osigurali naslov i do kraja sezone će imati dovoljno vremena za prilagodbu na seniorsku momčad – piše Informer. 

"Jovićevićevo mjesto trenera Dinama II. preuzet će bivši reprezentativac BiH Sergej Jakirović, koji je ovu sezonu, ali i kalendarsku godinu počeo na klupi Gorice", poručuje Avaz. 

"Dinamo ga smjenjuje jer je odbio manju plaću, mijenja ga Crnogorac", dodaje crnogorski Mondo, dok srpski Mondo dodaje kako je Bjelica ispisao povijest Dinama, a isti naslov stoji i u bh. izdanju. "Pronađena je zamjena za Nenada Bjelicu: Novi Mamićev nož u srce svih navijača Dinama!" u naslovu piše Espresso. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije