PORTUGAL - ŠVICARSKA

Potpuni potop! Portugal deklasirao Švicarce za četvrtfinale SP-a, Ramos postigao hat-trick! (6:1)

Carl Recine/REUTERS
06.12.2022.
u 22:09

Trostruki strijelac za Portugal bio je Goncalo Ramos (17, 51, 67), a po jedan gol su dodali Pepe (39), Raphael Guerreiro (55) i Rafael Leao (90+2), dok je jedini pogodak za Švicarsku postigao Manuel Akanji (58).

Nogometaši Portugala posljednji su sudionici četvrtfinala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, oni su u osmini finala na stadionu Lusail svladali Švicarsku sa 6-1 (2-0). Trostruki strijelac za Portugal bio je Goncalo Ramos (17, 51, 67), a po jedan gol su dodali Pepe (39), Raphael Guerreiro (55) i Rafael Leao (90+2), dok je jedini pogodak za Švicarsku postigao Manuel Akanji (58).

Junak portugalske pobjede bio je iznenađujući prvi izbor Fernanda Santosa u vrhu napada Goncalo Ramos. Igrač koji je u prve tri utakmice ukupno dobio 12 minuta krenuo je od starta i ukazano povjerenje uzvratio s tri gola čime je psotao prvi autor "hat tricka" na ovogodišnjem SP.

Ramos je prvi pogodak postigao u 17. minuti kafda je snažnim udarcem s osam mtara iskosa s lijeve strane iznenadio Sommera i pogodio njegov bliži gornji kut. Na 2-0 povisio je 39-godišnji stoper Pepe udarcem glavom s pet metara nakon kornera i tako postao drugi najstariji strijelac na svjetskim prvenstvima, ali i najstariji s golom u natjecanju na ispadanje.

Svojim drugim golom Ramos je u 51. minuti otklonio sve dvojbe oko konačnog pobjednika ulaskom na prvu vratnicu na prizemni ubačaj Dalota, da bi Raphael Guerreiro četiri minute kasnije po četvrti put svladao Sommera udarcem s distance. Akanji je u 58. minuti iz gužve smanjio na 4-1, da bi Ramos u 67. minuti svojim trećim golom okrunio odličnu akciju svoje momčadi.

Konačni rezultat postigao je Rafael Leao u sudačkoj nadoknadi sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora u suprotni gornji kut. Portugal će u četvrtfinalu u subotu igrati protiv Maroka koji je ranije u utorak boljim izvođenjem 11-eraca sa 3-0 svladao Španjolsku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije