Posušje-Završen turnir MZ

Pred punim tribinama Gradac opet pobjednik

06.08.2017.
u 10:10

U neobično bogatom ozračju i pred oko tri tisuće gledatelja završen je Malonogometni turnir posuških mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. U borbi za treće mjesto sudjelovali su Vinjani i Broćanac. Kraj tog susreta dovoljno govori o pobjedniku jer su dobri Vinjančani visoko slavili i osvojili treće mjesto. Na kraju je sve završilo rekordnim omjerom - čak 8:1 za Vinjančane. Momci iz Vinjana pokazali su bolju i uspješniji igru te zasluženo osvojili treće mjesto.

Finalni okršaj za novog (starog) prvaka turnira “Posušje 2017.” bio je više nego veličanstven. Tribine su bile prepune starijih i posebice mladih Posušanki i Posušana. Tražilo se mjesto više na skučenim tribinama ovoga velikog sportskog događaja u Posušju. Navijači obaju sastava, posebice Graca, bili su prije starta finalnoga susreta zagrijani za navijanje i potporu svojima. Čulo se mnogo toga iz velike skupine navijača iz Graca, ali i Čitluka. Pozdravljeni su i suci Ivica Grepo i Vedran Marčinko da sportski odrade svoju zadaću. Svakako s porukom da svi sudjeluju u poštivanju pravila nogometne igre na turniru. Zaista je bilo lijepe gledajući brze malonogometne igre na igralištu OŠ Ivana Mažuranića. Stvarale su se dobre prilike s obje strane ta dva jaka protivnika.

Majstorije Dominika Begića

U jednom brzom napadu majstorski je odradio svoju ulogu napadača Dominik Begić i postigao pogodak za svoj raspjevani Gradac. Igralo se brzo i opasno za protivničku mrežu te su se stvarale dobre prigode za promjenu rezultata. Prijetili su vratarima i jedni i drugi, ali bez pogodaka. Dogodilo se i nekoliko nesportskih reakcija u redovima Graca, ali se susret igrao za pobjednika i slavlje. Ipak, sve je bilo manje neizvjesno blizu kraja nakon drugog pogotka Dominika Begića. Gradac je pjevao i na tribinama koje su “gorjele” od neviđenoga slavlja i odjeka petardi. Čitlučani su preko Marina Crnogorca uspjeli dobrom igrom smanjiti omjer (1:2), no Gradac je bio stabilan u samoj završnici i na kraju pobjedom (2:1) ponovno postao pobjednik turnira. Tako je, uz pjesmu i čestitke i Gracu i Čitluku, završio finalni susret pobjedom Graca u nesvakidašnjem slavlju i veselju.

Nagrade i priznanja

Na kraju su, uz slavlje i čestitke i prvacima, ali i Čitučanima te Vinjanima, dodijeljene nagrade i priznanja pojedincima koji su bili najbolji igrač, strijelac i vratar. Za 3. mjesto nagradu Vinjanima uručio je Ivan Lončar, predsjednik OV-a Posušje. Uslijedila je i dodjela prijelaznog pehara ekipi Gradac koji im je uručio čelnik OSS-a općine Posušje Zvonimir Širić. Nagradu za osvojeno prvo mjesto Graca kapetanu Daliboru Begiću uručio je posuški načelnik Branko Bago. Potom su uslijedila priznanja za najuspješnije pojedince. Najbolji strijelac turnira sa 17 pogodaka je Dominik Begić (Gradac). Priznaje mu je uručio nogometni veteran Mladen Vranjković. Dominik je proglašen i najboljim igračem turnira s nagradom koju je dodijelio iskusni sportaš Toni Kovač. Najbolji vratar je također iz pobjedničkoga sastava Mario Begić, a nagradu mu je uručio Zvonimir Širić. Gradac je “pokupio” sve nagrade pa su mu čestitali i suparnici iz Čitluka. Uslijedile su proslave i Graca i Čitluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije