Joan Laporta

Predsjednik Barcelone: Situacija je užasna, Messijev ostanak uništio bi klub!

reuters
06.08.2021.
u 13:54

Dan nakon što je Barcelona objavila da Lionel Messi nakon 21 godine napušta Camp Nou, pred medije je stao predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta.

 

“Ovdje sam da bih objasnio situaciju s Messijem. Nažalost, dobili smo užasnu situaciju u nasljeđe. Na plaće otpada 110% klupskog prihoda. Brojke su puno lošije nego li su ih nam predstavili kada smo preuzimali klub. Pravila i ograničenja La Lige su u skladu s pravilima financijskog fair playa i ne ostavljaju nam ni malo manevarskog prostora. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barcelona je najvažnija”, rekao je Laporta.

Kaže da su s Messijem dogovorili detalje ugovora, “ali ga jednostavno ne možemo registrirati”.

“Nisam mogao donijeti odluku koja bi utjecala na budućnost kluba u idućih 50 godina. Klub je star više od sto godina i on je jednostavno iznad svega i svakoga. Čak i iznad našeg najboljeg igrača kojem smo vječno zahvalni. Želio sam reći da postoje objektivni razlozi zašto je donesena ovakva odluka. Sagledali smo sve rizike i donijeli odluku”, pojasnio je Laporta.

Naglasio je da je Messi htio ostati jer je imao načelni dogovor s Klubom. “Želim mu se zahvaliti, ali moramo prekinuti pregovore zbog pravila La Lige. Tužan sam, ali napravili smo sve da ga zadržimo. Leu ćemo biti vječno zahvalni, a sada počinje nova era nakon Messija”, rekao je Laporta.

“Dogovorili smo se s Leom, ali La Liga nije dopustila”

Jedno novinarsko pitanje bilo je može li se situacija preokrenuti, da Messi ipak ostane u Barceloni?

“Ne želim davati lažne nade da se nešto može promijeniti. La Liga uskoro počinje i Leo je slobodan istražiti nove opcije… S Leom smo prvo dogovorili petogodišnji ugovor. Plaćali bismo ga prve dvije godine, a ostalo dogovorili naknadno. On je pristao i bili smo uvjereni da će biti dovoljno za zadovoljavanje fair play propisa. No La Liga nije dopustila. Jedini način je bio dogovor da La Liga uzima idućih 50 godina klubu dio novaca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer nisam želio da klub bude nečiji talac”, odgovorio je Laporta.

“Pregovori s Messijem su završeni i on sada traži druge opcije. Rok za registraciju je prošao i to je to. Pokušat ću vam objasniti u čemu je problem. Naime, La Liga ima pravilo omjera 4 naprama 1. Dakle, da biste nekom dali plaću od 25 milijuna eura to morate pravdati zaradom od 100 milijuna eura što je jako puno. Za tako nešto bismo morali prodati jako puno igrača. Mi radimo na tome da smanjimo budžet za plaće, a s Leovim smanjenim ugovorom on bi iznosio 110% dobiti kluba, a to nije održivo”, zaključio je Laporta, prenose Sportske novosti.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
marioraos
23:24 06.08.2021.

Dao je sve za BARCU...S njim i zbog njega je bila numero uno...Sramotno je za BARCU , ovo "foliranje" oko zakona, propisa, LA LIGE...itd...Mesi bi , siguran sam, volio da je ostao i završio "priču" u BARCELONI...Mislim, za neke "talentente " se driješi kesica, za puno veće iznose...Mesi vrijedi više i kada nije u formi od 90% , igrača ala... Hazard...a o mladima , još ne dokazanim da i ne govorimo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije