Košarka

Preko Cibone do ostanka u regionalnoj ABA ligi

igokea
24.01.2016.
u 07:00

Najveći problem trener Bajić vidi u Joksimoviću, bivšem igraču Igokee koji, uz još jednog bivšeg Igosa Jamesa, predvodi Cibonu

Nakon dvije vezane pobjede u ABA ligi, Igokea želi pobjedom nad Cibonom napraviti veliki iskorak prema ostanku i sačuvati mjesto u regionalnom natjecanju.

Bolja kontrola igre i skoka

Trener Dragan Bajić je donio veliku energiju u tim koji igra puno bolje pod vodstvom starog trenera. Bolja kontrola igre i skoka donijela je samopouzdanje, pa Igokea lakše pronalazi put do poena. Najveći problem trener Bajić vidi u Nebojši Joksimoviću, bivšem košarkašu Igokee koji svojim iskustvom, uz još jednog bivšeg Igosa Florenca Jamesa, predvodi Cibonu.

-Naš cilj je ostanak u ligi. Prva prepreka k tom cilju je ekipa Cibone. Tim koji zaslužuje svaki respekt na osnovi rezultata koje je postizao, posebno nakon dolaska trenera Damira Mulaomerovića. Imaju tim koji zaslužuje respekt zbog rostera koji posjeduje. Imaju mnogo talentiranih igrača uz potporu nekoliko iskusnijih koji su mnogo toga prošli u karijerama. Međutim, mi igramo pred domaćom publikom i pokušat ćemo nametnuti svoj ritam. Nadam se da će nas i navijači podržati i ovim putem ih pozivam jer će nam njihova pomoć biti itekako potrebna. U slučaju pobjede ostanak bi bio jako blizu, ali mi gledamo samo sebe i najbitnije je što ovisimo samo o svojim rezultata, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Igrati agresivno

Krilni centar Cristofer Booker odlično poznaje ekipu iz Zagreba još iz vremena kad je nastupao za Krku. - Očekujem iznimno tešku utakmicu jer je Cibona kvalitetan tim i moramo igrati agresivno i doći do pobjede. Odigrali smo dvije utakmice kvalitetno i pokušat ćemo nastaviti u istom ritmu i doći do pobjede koja bi nam mnogo značila u borbi za ostanak. Mislim da sa jednom kvalitetnom energijom od početka do kraja utakmice, možemo doći do pobjede, smatra Booker. Utakmica se igra danas u 17 sati u sportskoj dvorani u Laktašima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije