Nogomet

Premijer liga BiH protekla u regularnom tonu

lopta
25.05.2016.
u 07:00

U Sarajevu je održana redovita 44. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kojom je inače predsjedao predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić. Donesen je niz odluka i zaključaka, vođene su razne rasprave. Na sjednici su jednoglasno usvojeni sljedeći zaključci:

- Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka s 43. redovite sjednice Izvršnog odbora, održane 25. travnja 2016. godine, informacija o odlukama Odbora za hitnost od 11. svibnja.

Jednoglasna odluka

- Izvješća nadležnih tijela o natjecanju u BHT Premijer ligi, završnom dijelu Kupa BiH i drugim natjecanjima NS BiH u natjecateljskoj sezoni 2015./2016. U tom kontekstu, nakon svestrane analize svih izvješća nadležnih tijela Nogometnog saveza BiH i obavljene rasprave, jednoglasno je utvrđeno kako je natjecanje u BHT Premijer ligi bilo regularno, što se odnosi i na završni dio Kupa BiH i druga natjecanja NS BiH.

- U vezi s tim, pozivaju se svi koji imaju eventualna saznanja o bilo kakvim sumnjama u regularnost natjecanja da ista saznanja dostave tužiteljima NS BiH i drugim nadležnim tijelima, poručili su iz krovne kuće nogometa u BiH.

- Prijedlozi propozicija svih natjecanja u nadležnosti NS-a BiH za sezonu 2016./2017., osim propozicija za BHT Premijer ligu. Modaliteti natjecanja će biti prezentirani klubovima, a nakon toga će Izvršni odbor usvojiti odgovarajuću odluku. Odluka o kalendaru natjecanja NS BiH bit će usvojena nakon definitivnog usvajanja propozicija natjecanja, a shodno tomu bit će prilagođena i odluka o ljetnom registracijskom razdoblju.

Dugovanja

- Izvješće o sudjelovanju “U-17” reprezentacije na Europskom prvenstvu, održanom početkom ovog mjeseca u Azerbajdžanu, uz konstataciju kako je plasman na treće mjesto u skupini realan, kako je za nešto bolje rezultate nedostajalo više iskustva, te kako je i sami nastup na ovom natjecanju potvrdio da kontinuitet u radu s omladinskim selekcijama daje rezultate.

- Informacija o financijskoj situaciji u NS BiH s odgovarajućim zaključcima koji se posebno odnose na reguliranje dugovanja klubova prema NS-u BiH.

Informacija u vezi s aktivnostima na ispunjavanju dodatnih uvjeta za odigravanje kvalifikacijskih utakmica A vrste u Zenici, kao i aktivnostima vezanim uz procedure rekonstrukcije nove poslovne zgrade Nogometnog saveza BiH.

- Informacija o kongresima UEFA i FIFA te informacija o odlukama komisija za licenciranje NS-a BiH, priopćeno je sa sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije