srčani udar

Preminuo bivši rumunjski nogometni reprezentativac Daniel Prodan

Daniel Prodan
17.11.2016.
u 18:00

Bivši rumunjski nogometni reprezentativac Daniel Prodan (45) preminuo je u svom domu u Voluntariju blizu Bukurešta od posljedica srčanog udara.

Prodan je u dresu Steaue osvojio pet uzastopnih naslova rumunjskog prvaka, a godinama je bio stup obrane rumunjske reprezentacije u čijem dresu je sakupio 54 nastupa.

Bio je član rumunjske vrste koja je na svjetskom prvenstvu 1994. godine stigla do četvrtfinala u kojem je nakon izvođenja jedanaesteraca izgubila od Švedske. Na putu do svog najvećeg uspjeha na svjetskim prvenstvima Rumunji su u osmini finala pobijedili Argentinu (3-2).

Igrao je u Atleticu iz Madrida od 1997. do 1998, a potom je preselio u Glasgow Rangers za 2,5 milijuna eura. Međutim, u redovima škotskog velikana u tri sezone nije odigrao niti jednu utakmicu jer je u Škotsku došao s teškom ozljedom bez liječničkog pregleda.

U igraču mirovinu je otišao kada je imao 31 godinu, a posljednjih nekoliko godina bio je tehnički direktor Nogometnog saveza Rumunjske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije