U 59. godini

Preminuo legendarni rukometaš Zlatko Portner

23.09.2020.
u 13:14

Legendarni rukometaš Metaloplastike i reprezentativac bivše Jugoslavije Zlatko Portner iznenada je preminuo u 59. godini u Švicarskoj, objavio je portal Balkan-Handball.

Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog stoljeća počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac, gde je u narednih sedam sezona ispisao najljepše stranice svjetskog rukometa u generaciji "vanzemaljaca" Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa prvaka (1985. i 1986).

Dalji profesionalni put vodio ga je u Barcelonu, koja je sa njim u timu stigla do prvog pehara Kupa prvaka 1991. godine.
Nakon dvije godine u Francuskoj (1992-1994), Portner je karijeru završio igrajući u švicarskim klubovima sve do 2002. godine.

Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao vjeran kroz trenerski posao u više klubova Švicarske.

Kao član reprezentacije Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Švicarskoj i broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je dijelom tima koji je na SP 1990. došao do četvrtog mesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?