Izgubio životnu bitku

Preminuo talentirani mladi bh. nogometaš Muhammed Kulalić (19)

19.11.2016.
u 07:00

Sportsku javnost zatekla je tužna vijest da je talentirani 19-godišnji nogometaš Muhammed Muha Kulalić u četvrtak navečer izgubio bitku protiv teške bolesti i da je preminuo u svom mjestu Obrenovci kod Zenice.

Veliki talent

Kao jedan od najtalentiranijih dječaka iz svoje generacije počeo je trenirati i igrati u Školi nogometa “Tempo Sport”, kod istinskog sportskog asa Nermina Šabića, da bi njegov talent zamijetili mnogi nogometni stručnjaci. Ubrzo je, zbog sportskog usavršavanja, prešao u nogometni klub “Sarajevo” gdje je zaigrao u pionirskoj i kadetskoj ekipi te postao standardni član pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Povratkom u Zenicu zaigrao je za juniorsku ekipu NK Čelik, a nakon poziva iz njemačkog Kickers Offenbacha odlazi u ovaj klub i potpisuje prvi amaterski ugovor s kojim nagovještava svoju uspješnu nogometnu karijeru jer su brojni skauti bundesligaških klubova naslutili da imaju još jednog bosanskohercegovačkog talentiranog dječaka.

Na poziciji stopera i zadnjeg veznog igrača pokazao je istinski talent i nagovještaj da će nekada možda zaigrati i u dresu Zmajeva.

Za Muhammeda Kulalića bilo je to ostvarenje svih njegovih želja i nadanja, njega i njegove obitelji od koje je imao punu potporu razviti se u vrhunskog igrača. Na njega su treneri ukazivali kako se trebaju ponašati igrači i kako se trebaju boriti na terenu za svaku loptu jer bio je veliki borac koji je izgarao je na terenu popravljajući i pogreške svojih suigrača. Oni koji su često gledali njegove nastupe kazuju da “za njega nije bilo izgubljene lopte ili izgubljene utakmice”.

Nogometni svijet i sportski snovi Muhammeda Kulalića na tren su zaustavljeni kada je popularni Muha, kako su ga zvali suigrači i prijatelji, na jednom od rutinskih liječničkih pregleda saznao da ima zdravstvenih problema, “tešku medicinsku dijagnozu”, s limfnim žlijezdama.

Slijedila je velika životna utakmica za mladog nogometaša, borba protiv teškog protivnika - karcinoma limfnih žlijezda, borba u kojoj se ponovno nije predavao i vodio upornu borbu za liječenje od opake dijagnoze. I kada je saznao za tešku dijagnozu, Muha je vjerovao u svoje izlječenje na jednoj od najboljih klinika u liječenju karcinoma limfoma.

Muha nije odustajao od svojih nadanja, punih godinu i pol dana borio se sa svojom bolešću u domaćim klinikama, na liječenju u njemačkoj klinici Esssen, gdje je svaka dva tjedna išao na terapije, ali za progresivan razvoj bolesti nije bilo lijeka.

Bolest je bila jača i Muhammed Muha Kulalić je preminuo u četvrtak u svom domu u Obrenovcima.

Vjerovao u izlječenje

Muhammed Kulalić je bio dio sedmeročlane rudarske obitelji, čiji je otac Zijad godinama sve ulagao u Muhammedovu nogometnu karijeru.

Vjerovao je da će se, “uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi, izliječiti” i zahvaljivao svima koji su mu pomagali na bilo koji način.

Posljednji ispraćaj Muhammeda Muhe Kulalića, talentiranoga nogometaša i mladića koji je želio jednom postati nogometni zmaj i u dresu najdražih boja vinuti se visoko sa svog Bilina polja, bit će danas poslijepodne na groblju u Obrenovcima kod Zenice. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije