Okupljanje bh. vrste

Prosinečki bez Bičakčića, Nastića i Vranješa, ali s Begovićem

04.09.2018.
u 07:45

Izbornik Robert Prosinečki, kojem će susret u Belfastu biti prvi u borbi za bodove, već je pred velikim iskušenjem s obzirom na to da se na okupljanju pojavio velik broj nogometaša koji proteklog vikenda nisu nastupali za svoje klubove u nacionalnim prvenstvima. Nastupe za svoje klubove nisu upisali Kenan Pirić, Ognjen Vranješ, Eldar Ćivić, Bojan Nastić, Elvis Sarić, Haris Duljević, Kenan Kodro i Rijad Bajić.

Uzdanica reprezentacije

Jedna od uzdanica reprezentacije Ermin Bičakčić doputovao je ozlijeđen na pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i odmah je podvrgnut liječničkom pregledu kod reprezentativnih liječnika Hadžimuratovića i Karabega. Budući da je već na početku klupske utakmice u dresu Hoffenheima napustio teren, zbog složenije ozljede neće biti u konkurenciji za predstojeće susrete u Ligi nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Osim Bičakčića i ranije Kolašinca, protiv idućih dvaju protivnika ne može se računati na Vranješa i Nastića, koji su također ozlijeđeni.

Za izbornika Prosinečkog problemi utvrđeni činjeničnim stanjem nakon prozivke nisu predstavljali veće iznenađenje, ali vjeruje, da iako oslabljeni, imamo kvalitetu.

- Liga nacija je zanimljivo natjecanje jer nisu to više prijateljske utakmice, a imamo dva ozbiljna protivnika i pokušat ću dobiti sliku kakvi bi mogli biti u kvalifikacijama. Ja se veselim ovim utakmicama jer su protivnici po mjeri. Neće biti Bičakčića, Vranješa i Nastića, Čivić je tu i njega će liječnici pokušati osposobiti. To sigurno mijenja koncept, ali nema plakanja, isto tako novih poziva neće biti do prve utakmice. Možda za Austriju bude jer smo deficitarni u obrani - kazao je Robert Prosinečki.

Razgovor s Begovićem

Za kraj kažimo kako je vratar Asmir Begović, koji nije u izboru Prosinečkog za iduće utakmice, najavio kako dolazi u Sarajevo, ali na otvaranje svoje vratarske akademije. Kako je kazao Prosinečki, on će se danas sastati s Begovićem.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije