Uskoro popis igrača

Prosinečki: "Mladi" ostaju kod Marinovića, bit će novih imena

01.03.2018.
u 15:41

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem ožujka odigrat će dva prijateljska susreta. Protivnici našem nacionalnom timu bit će Bugarska (23. ožujka) i Senegal (27. ožujka), a novi izbornik Robert Prosinečki na ovim susretima po prvi put će računati na najbolje što Bosna i Hercegovina u ovom trenutku ima s obzirom da turneja u Sjedinjenim Američkim Državama nije bila u FIFA-inom terminu, piše sportsport.ba. 

Prosinečki zajedno sa svojim suradnicima već uveliko se sprema za ova iskušenja, a svakako da bh. javnost najviše zanima tko će se naći na prvom "pravom" popisu novog izbornika. 

Na američkoj turneji priliku da pokažu što znaju dobili su i neki mladi reprezentativci i nisu razočarali. Naprotiv, Luka Menalo, Marko Mihojević, Stjepan Lončar, Marijan Ćavar i Darko Todorović su pokazali da se u budućnosti na njih može ozbiljno računati, no s obzirom da mlada reprezentacija u istim terminima igra kvalifikacijske susrete sa Velsom i Lihtenštajnom, gotovo sigurno neće biti među putnicima za Bugarsku i Francusku.

"Imamo mladih igrača na koje treba obratiti pozornost i to ćemo raditi. Pratimo i sada njihove igre, no vjerojatno ih nećemo voditi u Bugarsku i Francusku. Razgovarao sam o tome s Vinkom Marinovićem i mislim da su u ovom trenutku njemu potrebniji. Mlada reprezentacija ima velike izglede za plasman na Europsko prvenstvo i ove dvije utakmice su im možda i od velikog značaja. Mi ćemo imati još prijateljskih susreta na kojima ćemo ih moći koristiti", za SportSport.ba je istaknuo Prosinečki.

Hrvatskog stručnjaka raduju dobre igre bh. reprezentativaca širom Europe, a zadovoljan je i zbog promjena sredine Muhameda Bešića i Kenana Kodre, koji u Evertonu i Mainzu nisu dobijali priliku za igru.

"Gotovo da nemamo igrača koji trenutno ne igra za svoj klub što je sjajno. Kontinuitet igranja je jako važan, a mogu reći da su i u prilično dobroj formi. Drago mi je i radi Bešića, te Kodre koji su promijenili sredinu i u novim klubovima su počeli igrati. Dobro je to i za njih ali i za reprezentaciju. Radimo, stvarno mnogo radimo, pratimo sve igrače koji imaju pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu", govori Prosinečki, a na pitanje može li se na popisu može očekivati neko novo ime odgovara:

"Bit će novih imena, no moramo još malo sačekati. Do okupljanja će u svojim klubovima odigrati još nekoliko utakmica, može biti i ozljeda, pa je još rano govoriti o popisu".

Protiv Bugarske i Senegala nas sasvim sigurno očekuju zahtjevne utakmice.

"Dobri protivnici, a pokušat ćemo napraviti nešto u te dvije utakmice. Naša želja je da imamo prepoznatljiv stil igre i ovo je prava prilika da neke svoje zamisli isprobam", ističe bh. izbornik. 

Prosinečki se sprema za Italiju gdje će pogledati neke od utakmica u kojima će nastupati bh. reprezentativci, a obavit će razgovor sa Senadom Lulićem, koji se oprostio od reprezentacije te Arnelom Jakupovićem, nogometašem Juventusa i mladim reprezentativcem Austrije.

"Idem u Italiju, a moji suradnici u Tursku gdje će pogledati nekoliko utakmica u kojima će igrati klubovi potencijalnih reprezentativaca. Kažem vam, pratimo sve i uvijek će igrati najbolji u tom trenutku. Razgovarat ću s Lulićem ali i s Jakupovićem. Moram čuti kako on razmišlja", govori izbornik bh. tima.

Nakon "turneje" u Italiji Prosinečki će za Bosnu i Hercegovinu gdje će pogledati nekoliko prvenstvenih susreta, a imaju li se premijerligaški igrači pravo nadati novom pozivu, kaže kako dolazi u Bosnu i Hercegovinu i ima namjeru pogledati nekoliko utakmica. 

"Pratimo i domaće prvenstvo, a u Sjedinjenim Američkim Državama su se premijerligaški igrači pokazali u dobrom izdanju. Igrači iz Premijer lige se imaju pravo nadati pozivu za susrete sa Bugarskom i Senegalom", zaključio je Prosinečki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije