nova imena

Puno je onih koji žele vidjeti učinak Gojaka i Demirovića

31.10.2018.
u 10:30

Čekajući službeni popis nogometaša i izjašnjavanje izbornika Roberta Prosinečkog, sportska javnost, ali samozatajno i menadžerske eminencije, kalkuliraju bi li još netko mogao uskočiti na izbornu liniju i eventualno nagovijestiti svoju kandidaturu za ime i stalni broj na dresu zmajeva. Dva dana prije izjašnjavanja Prosinečkog, već se sa sigurnošću može kazati da će se na popisu kandidata za susret s Austrijom, u Ligi nacija, te tri dana kasnije za prijateljski ogled sa Španjolskom naći neka nova imena, ali i povratnici pod zapovjedništvo izbornog stožera. Ne možemo se oteti dojmu da su se izbornik i njegovi pomoćnici do sada s uspjehom otrgli utjecajima menadžerskih agencija i da se već za iduće utakmice može očekivati da će biti “tko vrijedi, on će letjeti. Tko ne vrijedi, on će odletjeti”.

Ulazak u “gornji dom”

Do sada je težište svoje igre stručni stožer imao na obrambenim zadacima i njih su, unatoč velikim promjenama u zadnoj liniji, uspješno realizirali izabrani nogometaši, pokazavši da ova vrsta zna i može igrati na rezultat. Ipak, treba ići dalje, a to dalje znači ulazak u “gornji dom” europskog nogometa. Eventualni plasman zmajeva u “skupinu A” Lige nacije donosi kvalitetnije protivnike kojima se zmajevi moraju suprotstaviti kvalitetom, ali i kvantitetom kvalitetnih nogometaša. Što će nam u petak ponuditi izbornik Prosinečki, donekle je jasno, zajamčeno tim s kapetanom Džekom i Pjanićem na čelu te nekolicinom standardnih igrača, ali očekujemo da se pozovu i neka nova imena. Priželjkujemo da već u petak Prosinečki na popis uvrsti neka od imena iz mlade reprezentacije, i tako na izravan način potvrdi odličan rad izbornika mladih Vinka Martinovića. Puno je onih koji bi na listi, klupi i dresu zmajeva već u studenome u Beču i na Kanarima voljeli vidjeti mogući učinak Amera Gojaka i Ermedina Demirovića, koji su jedni od nositelja uspjeha U-21 reprezentacije.

Misimovićev nasljednik

Gojaka već spominju kao nasljednika Zvjezdana Misimovića i budućeg vlasnika dresa s brojem 10, a njegove igre u zagrebačkom Dinamu i mladoj reprezentaciji kazuju kako je izuzetan potencijal. Drugi igrač koji bi trebao dobiti svoju priliku je nogometaš francuskog Sochauxa - Ermedin Demirović, čije golgeterske mogućnosti nagovještaju novu kvalitetu. Njegova ovosezonska “sabrana djela” pokazuju kako se na njega treba ozbiljno računati. Ovaj dvadesetogodišnjak u ovoj sezoni je u prvenstvu svoj talent ovjerio trima pogocima, a u dresu mlade reprezentacije na osam utakmica postigao je četiri gola. Treba li kazati da se od njega i Gojaka očekuje još puno više u društvu Džeke, Pjanića, Bešića, Višće, Sarića, Bičakčića, Kolašinca...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije