Kup BiH

“Radnici” u rezultatskoj i psihološkoj prednosti

13.05.2016.
u 10:39

Pet-šest tisuća gledatelja na Tušnju “odtrpjelo” je oko dva sata stajanja na kiši i gromoglasno navijalo tražeći pobjedu Slobode u prvoj finalnoj utakmici Nogometnog kupa BiH.

Zaslužen remi

Nisu je dočekali jer je Radnik zasluženo izborio 1:1 u jednoj žustroj, borbenoj, pa i pretjerano borbenoj igri. Na kraju je sve izašlo iz sportskih okvira, sijevale su iskre, pa i šake, prijetnje i grube riječi.

Sloboda je zaigrala u sljedećem sastavu: Pirić 6, Kostić 6.5, Salihović 6, Efendić 6.5, Ivetić 6.5, Krpić 5.5, (od 86. Govedarica -), Zeba 5, Ordagić 6.5 (od 53. Ahmetović 6.5), Stjepanović 6, Mehidić 5.5, Merzić 7 (od 88. Pršeš -). Trener Husref Musemić.

Radnik je izveo sve najbolje s čim je mogao nastupiti: Avdukić 6.5, Hodžić 6.5 (od 80. Antić -), Beširević 6, I. Jakovljević 6.5, Memišević 7, Lazić 6 (od 59. Mašić -), Zeljković 6.5, Obradović 6, Maksimović 6, S. Jakovljević 6, Šećerović 6 (od 79. Ostojić). Trener: Slavko Petrović.

Oboji su igrali preoprezno, vodeći više računa o tome kako spriječiti protivnika da im ugrozi vrata, nego kako postići pogodak. Sloboda je povela u 37. minuti iz povratne Efendićeve lopte Merziću, koji je silovito “otresao rosu” iza, čini se, pokrivenog vratara Avdukića. Na sličan način izjednačio je Ivan Jakovljević (56. minuta), koji je silovito poslao “odbijanac” iza Pirića. Nakon toga Sloboda je pokušavala stihijskim napadima ponovno doći u vodstvo, ali gosti su se znalački branili, pa je bilo malo prigoda za promjenu rezultata. Gosti iz Bijeljnine vješto su otezali igru i trošili vrijeme.

Bliže cilju

Cilj su postigli, pa su bliže cilju – osvajanju Kupa BiH, izlasku u Europu te solidne novčane “narukvice” od Uefe. Sloboda je već kroz prvenstvo izborila Europu, prvi put od 1977. godine (ne računajući Intertoto kup). No, njoj ostaje i dalje sanjati prvi naslov u klupskoj povijesti...

Uzvratni susret finala Kupa BiH igra se u srijedu, 18. svibnja, (17 sati) u Bijeljini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije