Bivši hrvatski reprezentativac

Rakitić: Sevilla može do naslova prvaka

Ivan Rakitić
Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.09.2021.
u 21:47

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (33) vjeruje kako bi sa svojom Sevillom ove sezone mogao osvojiti naslov prvaka Španjolske koji taj klub s juga zemlje čeka 75 godina.

"Možda je ove sezone prilika, ne samo za Sevillu nego također za brojne druge ekipe", izjavio je Rakitić u razgovoru za američki portal ESPN.

Sevilla je posljednji put bila prvak Španjolske 1946. godine, što joj je jedini naslov prvaka. Prošle sezone je posustala u završnici te je pehar završio u vitrini Atletico Madrida. No, ove sezone Atletico nije uvjerljiv, Barcelona je u problemima nakon odlaska kapetana Lionela Messija, a mogućnosti Real Madrida bez otpuštenog stoperskog para Sergio Ramos - Raphael Varane još su uvijek nepoznanica unatoč sjajnom otvaranju sezone.

"Ne vjerujem da će ove sezone prvak imati 10 ili 15 bodova više od drugoplasirane momčadi. Vjerujem da će ovo biti jako izjednačena sezona u kojoj neće biti velike razlike između prvog i petog ili šestog mjesta", rekao je Rakitić koji u Španjolskoj igra od siječnja 2011. godine.

Sevilla trenutačno drži četvrto mjesto s pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom, ali ima utakmicu manje.

"Ponekad nije potrebno previše razmišljati nego naporno raditi i nastojati uživati", napomenuo je veznjak koji je u srijedu sudjelovao u 3-1 pobjedi protiv Valencije.

"Sami sebi ne trebamo raditi pritisak jer je on sam po sebi već prisutan. Nadam se da ćemo kao i prošle sezone biti u samom vrhu te se boriti za naslov do kraja", dodao je Rakitić koji je ove sezone nastupio u pet utakmica i zabio jedan gol.

"Prošla sezona je bila sjajna pa sada navijači imaju još veća očekivanja. Takva je ovdje situacija", zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije