Sportski ribolov

Rama domaćin Kupa jadransko- podunavskih zemalja

09.06.2016.
u 08:00

U organizaciji Sportsko-ribolovnog saveza Federacije BiH na Ramskom jezeru od 1. do 4. rujna ove godine održat će se tradicionalni ekipni 11. kup jadranskopodunavskih zemalja u lovu na šarana i amura. Pravo nastupa imaju Njemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Bugarska, BiH, Crna Gora, Slovenija, San Marino, Italija i Albanija. Očekuje se nastup gotovo svih tih zemalja, a neke su se već prijavile. Domaćin prvenstva bit će Sportsko-ribolovno društvo “Ramske vode”. Činjenica da će se prvenstvo održati na Ramskom jezeru veliko je priznanje za BiH i općinu Rama-Prozor, a za članove DSR-a “Ramske vode” obveza. Predsjednik društva Vladimir Nevistić kaže:

- Čast nam je i zadovoljstvo što nam je ponuđena organizacija jedne ovako značajne manifestacije. Želja nam je predstaviti svijetu naš lijepi kraj i njegove ljepote, pokazati gostoprimstvo i poslati lijepu sliku o našem jezeru, rijeci Rami i pritokama te napraviti turističku promidžbu uz pomoć brojnih medija koji će pratiti prvenstvo.

Pripreme su već počele uz nesebično zalaganje brojnih članova DSR-a “Ramske vode” (društvo ima oko 150 članova):

- Uz nas kao domaćina, u pripreme je uključen Sportsko-ribolovni savez BiH na čelu s predsjednikom Tihomirom Popovićem te Općina Rama na čelu s načelnikom Jozom Ivičevićem.

Zajedno ćemo se potruditi da brojnim gostima ništa ne nedostaje,te da poligon za sportski ribolov bude uredno i savršeno pripremljen - kaže Nevistić. U Ramskom jezeru registrirano je 11 ribljih autohtonih i ubačenih vrsta iz porodice salmonida (razne vrste pastrve), ciprinida (klen, šaran, strugač, babuška...) i percidae (smuđ). Sve zajedno, Ramsko je jezero jako bogato ribljim svijetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije