odigrali dvije utakmice

Reprezentacija BiH korak do plasmana u drugi krug SP-a nogometaša beskućnika

beskucnici
12.07.2016.
u 08:58

Bh. reprezentacija nogometaša beskućnika nalazi se korak do plasmana u drugi krug natjecanja na SP-u koje se održava u Škotskoj.

Reprezentacija BiH juče je odigrala dvije utakmice - u prvoj je poražena na penale od domaćina Škotske, iako je vodila 3:1 svega tri minute prije kraja. U drugoj utakmici bh. tim je pobijedio Hong Kong sa 9:2, javili su iz MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji su bh. beskućnici otputovali u Glasgow na 14. po redu SP.

BiH trenutno zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova i za prolaz u drugu grupnu fazu im je potrebna još jedna pobjeda iz preostale dvije utakmice protiv Grenade i Egipta.

U drugu grupnu fazu SP-a plasirat će se po tri prvoplasirane ekipe iz osam grupa.

- Juče je bio poseban dan za sve nas. Cijeli naš tim bio je u crnim majicama s natpisom "Never forget Srebrenica", a tako obučeni smo izlazili i na teren. Inače, četiri naša igrača su preživjela genocid u Srebrenici - kazao je Elmedin Škrebo, izbornik bh. tima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije