Dojmovi derbija u Mostaru

Rivali ostali dužni publici, zadovoljniji u Širokom

07.11.2016.
u 07:00

Zrinjski i Široki Brijeg odigrali su derbi ispod svog prosjeka. Mnoštvo ranijih utakmica ova dva rivala obilovalo je neizvješnošću i pogocima, pa smo možda svi pomalo i razmaženi ponovno očekivali još jednu ludu utakmicu. Utakmicu je prema slaboj predstavi usmjerila zatvorena igra Širokog Brijeg, ali i slaba kreacija Zrinjskog u igri prema naprijed, a najviše težak teren za igru na kojoj ni jedna momčad nije mogla pokazati svoj maksimum.

Po dvije prave prilike

Obje su momčadi u konačnici mogle slaviti na ovoj utakmici. Oba sastava su imala po dvije dobre prilike, zapravo po jednu na svakom poluvremenu. Nakon utakmice više su razloga za zadovoljstvo mogli imati u Širokom.

- Nije bilo neke ljepote u igri, naš cilj je prije svega bio ostati neporažen. Prema prikazanom na terenu, rezultat je posve realan, a bod koji smo osvojili ovdje u Mostaru mnogo nam znači u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Sada je pred nama stanka i najvažnije nam se u njoj dobro odmoriti, pa pripremiti za preostala tri kola u kojima želimo osvojiti što je moguće više bodova, kazao je trener Širokog Denis Ćorić čiju momčad nakon stanke očekuje, nominalno rečeno, nešto lakši raspored (nap. a. Čelik, Krupa i Mladost).

- Lakih protivnika nema, možda je to tako samo na papiru. Mi ćemo svu našu pozornost okrenuti prema utakmici s Čelikom, a svaki idući susret gledat ćemo zasebno - dodao je Ćorić, koji je još jednom potvrdio kako vjeruje u plasman Širokog u Ligu za prvaka.

Slab protok lopte

Trener plemića Vinko Marinović odmah nakon utakmice je naglasio najveći problem koji je protiv Širokog imala njegova momčad.

- Nismo imali kvalitetan protok lopte, pa time ni puno prilika za golove. Imali smo dvije dobre prilike, ali, na žalost po nas, nismo ih iskoristili, a i imali su doduše i gosti svoje prilike, pa na kraju možemo kazati kako je rezultat ove utakmice realan, kazao je Marinović, čijoj momčadi slijede utakmice za Slobodom, Željezničarem i Vitezom.

- Moramo se dobro pripremiti za predstojeće utakmice. Vjerujem i nadam se kako će i naša igra biti bolja. Moramo biti maksimalno spremni i pokušati osvojiti što više bodova. Iako imamo dobru prednost pred ostalima i ova utakmica je pokazatelj kako u prvenstvu još ništa nije gotovo, iza nas je tek 15 kola, ima se tu još puno toga odigrati - zaključio je trener plemića. Reakcije trenera koje smo prenijeli datirale su neposredno nakon same utakmice. Slične su stavove treneri ponovili i na uobičajenoj konferenciji za medije nakon utakmice. Ipak, na konferenciji se na težak teren osvrnuo trener Marinović kazavši kako je travnjak ipak bio koliko-toliko uvjetan. Po njegovom mišljenju, utakmica bi se sigurno u potpunosti otvorila tek da je jedna momčad uspjela iskoristiti neku priliku te doći do vodstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?