SANJA ŠPANJOLSKU

Rođen je u BiH, igra za Široki Brijeg, a odabrao je Hrvatsku: Nikada to ne bih napravio!

nph/NordPhoto/PIXSELL
19.02.2020.
u 15:45

Trenirao sam karate pet, šest godina. Kako je godinu dana stariji brat Dario počeo trenirati košarku, tako sam i ja došao za njim. Da sam ostao u karateu, možda bih lakše otišao na Igre, ali daleko od toga da sam pogriješio kada sam izabrao košarku – rekao je Drežnjak.

U Zagrebu je jučer predstavljen kvalifikacijski košarkaški turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Jedan od četiri turnira igrat će se u Splitu od 23. do 28. lipnja u Spaladium Areni. Uz Hrvatsku, put na Olimpijske igre u Splitu pokušat će izboriti i nacionalne vrste Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila. No prije tog turnira hrvatsku reprezentaciju očekuju kvalifikacijski susreti sa Švedskom (petak) i Nizozemskom (ponedjeljak) za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine.

Sreo sam pola NBA igrača

Protiv Švedske u dvorani Dražena Petrovića očekujem pobjedu i, naravno, punu dvoranu. Švedska ima prilično jaku ligu, sve su to dobri igrači i ne smije biti nikakvog opuštanja – rekao je Mateo Drežnjak, igrač Širokog koji će 8. ožujka proslaviti 21 godinu.

Igra na mjestu razigravača, a u reprezentaciji je otkako ju je preuzeo Veljko Mršić. Bio je u sastavu Hrvatske na ljetnoj ligi u Las Vegasu.

– Ta je liga jedan sasvim drugi nivo u odnosu na Europu. Igrao sam protiv igrača koji su bili na draftu 2019. godine. Kako smo svi boravili u istom hotelu, susretao sam po hodnicima pola igrača koji danas igraju u NBA ligi. Organizacija lige na vrhunskom je nivou, u toj su ligi najvažniji igrači, a onda sve ostalo. Što se tiče reprezentacije, atmosfera je super, ja poput spužve upijam sve savjete, pogotovo starijih igrača – kaže Mateo.

Rodom je iz Mostara, a prvi sport kojim se bavio bio je karate.

– Trenirao sam karate pet, šest godina. Kako je godinu dana stariji brat Dario počeo trenirati košarku, tako sam i ja došao za njim. Da sam ostao u karateu, možda bih lakše otišao na Igre, ali daleko od toga da sam pogriješio kada sam izabrao košarku – rekao je Drežnjak.

Poznaje li srebrne rukometaše iz Mostara Marina Marića i Igora Karačića?

– Ne, ne poznajem ih. Ni oni ni ja ne živimo trenutačno u Mostaru pa se nemamo gdje upoznati. U Mostar dođem eventualno neki vikend kada nema utakmica.

Pecate li na Neretvi?

– Ma ne. Nije to zanimacija za mene.

A biste li skočili s Starog mosta?

– To pogotovo ne bih – istaknuo je Drežnjak.

Košarkaški uzor?

– LeBron James. Pratim ga otkako sam počeo trenirati košarku. Sviđa mi se kako igra, on je taj motor koji vuče momčad. Mislim da će Lakersi ove sezone osvojiti naslov – istaknuo je mladi košarkaš.

Privlači me Španjolska

Sviđa li vam se pravilo koje se primijenilo na All stars utakmici – tko prvi do 157 koševa u zadnjoj četvrtini – pobjeđuje.

– Nisam uživo gledao utakmicu jer je bila kasno u noći, ali vidio sam snimku. To je pravilo dobro jer se u zadnjoj četvrtini igralo maksimalno ozbiljno, na rubu incidenta. Svaka sudačka odluka počela se odjednom komentirati, obje momčadi silno su željele pobjedu – rekao je Drežnjak.

Kakvi su planovi na kraju sezone?

– Imam još godinu dana ugovor sa Širokim. Ponuda ima već sada i ako netko bude platio odštetu, vjerojatno ću otići. Kada bih mogao birati ligu, to bi bila Španjolska. Naravno, krajnji je cilj jednog dana igrati u NBA ligi. Svatko tko trenira košarku sanja o tome da zaigra u NBA ligi – zaključio je Mateo Drežnjak, nova nada košarke. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije