ponosni roditelji reprezentativca BiH

Roditelji Rade Krunića: I da nije otišao u Milan, Rade je nama promijenio život

20.06.2019.
u 09:36

Iako je transfer Rade Krunića u jedan od najboljih europskih klubova već gotova stvar, vijesti iz Milana u Foči su se pratile s određenom dozom nervoze. Dok je bh. reprezentativac obavljao liječnički pregled i potpisivao ugovor s talijanskim velikanom, njegova majka Milijana nam otkriva kako je nogometni uzor Rade Krunića još od djetinjstva Brazilac Kaka i to upravo iz vremena kada je ovaj velemajstor igrao za Milan, piše Dnevni avaz.

Ljubav prema nogometu, ali i talent, Rade je naslijedio od oca Milana, koji je igrao u bh. ligi susjedne Srbije, a potom i sudio u Drugoj ligi RS-a.

Tjerao ga da igra s obje noge

- Kao dječaka od sedam godina vodio sam ga na stadion i učio ga osnovnim nogometnim vještinama. Potencirao sam da igra s obje noge. S 12 godina počeo je trenirati u Sutjesci iz Foče, a mi smo i dalje stanovali na Miljevini, pa smo se odlučili prodati taj stan, podignuti kredit i preseliti se u Foču - kaže Milan Krunić.

U godinama koje su uslijedile pokazalo se da talent, upornost i ogromni napori mogu donijeti uspjeh i dječaku iz malog mjesta i prosječne, radničke obitelji. Za samo sedam godina prošao je put od fočanske Sutjeske, Donjeg Srema, talijanske Verone, čačanskog Borca do Empolija, a sada i Milana.

- On mi je prvi javio da je sve završeno za Milan, da još samo očekuje liječnički pregled i potpis. Prvo nisam mogao progovoriti, malo sam zašutio - kazao je ponosni otac.

I prije posljednjeg transfera, Rade Krunić pridružio se Radmilu Mihajloviću i braći Radi i Zoranu Paprici, najpoznatijim fočanskim nogometašima. Unatoč vrtoglavom usponu od fočanske Sutjeske, ostao je skroman, vjeran svome gradu i prijateljima, pa svaki slobodan trenutak provodi s njima.

Njegova sestra Aleksandra studira u Beogradu, a devetogodišnja Milica aktivno trenira odbojku i korača bratovim stopama.

Sinu dao crveni karton

Da krenu pravim putem utjecao je i majčin osmijeh, ali i očeva strogost, iako Milijana u šali otkriva kako Milanu nikada nije oprostila što je na jednom lokalnom turniru na Tjentištu rođenom sinu dao crveni karton. Tada 10-godišnji Rade bio je pok prekršajem, ali je udario igrača bez lopte - sjeća se Milan.

- U sportu nije važno tko je čiji sin. O nekim stvarima sam manje vodio računa nego majka, ali sam bio uvijek strog. Sve je dobro, lijepo, ali uvijek može bolje - kaže Milan. Zbog vrtoglavih uspjeha njihova sina iz temelja se promijenio i život obitelji Krunić.

- Prije mi je najvažnije bilo da platim račune, a nekako su brzo dolazili. Sada o tome ne mislim i miran sam. I da nije otišao u Milan, on je nama promijenio život, a nema veće sreće na svijetu kao kad ti je dijete, prvo zdravo pa uspješno - ističe otac.

Milijana dodaje da je sretna zbog svih uspjeha koje je postigao, a još ponosnija i sretnija kad Radu pohvale kao osobu i mladića za primjer, a ne kao sportaša i nogometaša.

Zbog ozljede i posljednjih događanja u karijeri, Rade ove sezone nije dolazio kući, ali se roditelji nadaju da će ga uskoro vidjeti. Sigurni su da je poželio maminu sarmu i rusku salatu, ali i janjetinu iz fočanskih restorana.

- Dva - tri puta godišnje odemo kod njega u Italiju i tamo nam je najljepše jer ostanemo 10 - 15 dana, a ne poznajemo jezik, ne možemo nigdje bez njega, tako da nam je super - kaže Milijana Krunić.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije