POSTOJI ŠANSA

Roland Garros se odgađa drugu godinu zaredom?

tenis
04.04.2021.
u 19:53

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da očekuje ponovno otvaranje zemlje sredinom svibnja.

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu rekla je za Reuters da je moguće da se grand-slam teniski turnir Roland Garros ne održi i drugu godinu zaredom u tradicionalnom terminu zbog pandemije koronavirusa.

- U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Roland Garrosa. Iako je sport na visokoj razini u Francuskoj zasad očuvan, pokušavamo ograničiti rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra - rekla je Maracineanu za državni radio. 

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni. Iznimka je biciklistička jednodnevna utrka Paris-Roubaix, koja je odgođena. 

Roland Garros bi ove godine trebao započeti 23. svibnja, a prošle godine je održan tek u listopadu. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da očekuje ponovno otvaranje zemlje sredinom svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?