POD ISTRAGOM

Ronaldo se žalio da ga progone, sutkinja mu spustila

01.08.2017.
u 11:07

Sumnja se da je Portugalac u razdoblju od 2011. do 2014. godine izbjegao platiti 14,7 milijuna eura poreza

Najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo jučer se pojavio na sudu u Madridu zbog sumnji da je utajio 14,7 milijuna eura poreza. Portugalac je tvrdio da nije kriv i da mu se sve događa samo zbog toga što je slavan.

- Da se ne zovem Cristiano Ronaldo ne bih bio ovdje - rekao je Ronaldo. No, sutkinja  Mónica Gómez Ferrer mu nije ostala dužna.

- Niste u pravu. Puno anonimnih ljudi sjedilo je ovdje. Vi ste pod istragom zbog kriminalnih radnji koja se temelji na dokazima i moja je dužnost donijeti odluku - odgovorila mu je sutkinja.

Podsjetimo, sumnja se da je Portugalac u razdoblju od 2011. do 2014. godine izbjegao platiti 14,7 milijuna eura poreza. Proglase li ga krivim vjerojatno neće dobiti više od dvije godine zatvora, a kazna će se pretvoriti u uvjetnu. No sigurno će morati platiti nekoliko milijuna eura kazne.

Napadač madridskog Reala navodno je koristio tvrtku koja je osnovana 2010. godine kako bi prikrio prihode. Državno tužiteljstvo, na temelju izvještaja porezne agencije AEAT, podnijelo je tužbu protiv Cristiana Ronalda. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije