menadžer celtica:

Jozo je Rolls Royce i bit će super donese li nam upola kao Mark Viduka!

Jozo Šimunović
Celtic
05.10.2015.
u 09:03

– On je klasa Rolls-Roycea! Ima 50 utakmica za Dinamo, igrao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, dečko ima strašan pedigre. Gledao sam njegova izdanja i fantastičan je igrač, njegovim dovođenjem napravili smo sjajan posao – uvjeren je menadžer Celtica, prenosi Max!.

Na prvi pogled reklo bi se da je Dinamo čudesna tvornica virtuoza s loptom kakvi su Modrić i Kovačić, strijelaca poput Eduarda...Ali po prodaji je maksimirski klub prava tvornica - stopera. A već je godinama deficitaran upravo na toj poziciji. Naime, Dinamo je u zadnje vrijeme prodao stopere za oko 65 milijuna eura! Posljednji briljantan posao je odrađen s Jozom Šimunovićem, 21-godišnji stoperom koji je odigrao 50-ak utakmica za prvu momčad plavih i otišao za veliki novac u Celtic. Špekulira se s iznosima od 4,5 do osam milijuna eura. Što, naravno, ovisi o bonusima i budućem Jozinu transferu. Kad je Celtic zagrizao na početku prijelaznog roka, bilo je jasno da bi tu moglo biti "nešto". Doduše, ponudili su premalo, ali kako su opasno zagrizli Zdravko i Zoran Mamić, znali su da će se opet javiti nakon prve odbijenice. Oni za to imaju "nos", piše Max!.

Nisam gledao plave i Arsenal

I Jozo se spakirao, pričekao radnu dozvolu i brzo posto Kelt. Škotski mediji bili su sigurni da će doći jer je odlazio Virgil van Dijk u Southampton za 15 milijuna eura. Ne bismo se kladili da to nisu znali i u Maksimiru kad su pregovarali s predsjednikom Celtica.

– Nema to veze jedno s drugim, mi smo željeli Šimunovića bez obzira na mogući odlazak Van Dijka. Teško je zadržati igrača koji želi otići – govorio je menadžer Celtica Ronny Deila koji je pun pohvala za našeg mladog stopera:

– On je klasa Rolls-Roycea! Ima 50 utakmica za Dinamo, igrao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, dečko ima strašan pedigre. Gledao sam njegova izdanja i fantastičan je igrač, njegovim dovođenjem napravili smo sjajan posao – uvjeren je menadžer Celtica koji se prisjetio Marka Viduke: – Kad sam bio igrač Celtica, stigao je iz Hrvatske Mark Viduka i znate, uopće nije bio loš. Napravi li Šimunović pola onoga što je napravio Viduka, svi će biti sretni.

Koliko vidimo, sretan je i Jozo. Igrao je za Celtic u Europskoj ligi protiv Ajaxa, Kelti su izborili remi (2:2) i zadovoljni su startom. Iako nema pritiska da se skupina mora proći, igrači to žele, a pričao je o tome i Šimunović. Upravo je u Amsterdamu doznao za veliku pobjedu njegova bivšeg kluba nad Arsenalom.

– Nažalost, nisam gledao utakmicu jer nisam u Amsterdam nosio svoj laptop, no nekim sam bivšim suigračima poželio sreću prije utakmice, a onda poslije i presretan čestitao. Sretan sam zbog Dinama, ali ja sam sad igrač Celtica i ne zamaram se time što bi bilo da sam ja bio na toj utakmici s Arsenalom, nimalo ne žalim što sam došao u Celtic. Sad sam posvećen samo tome da što bolje igramo, fokusiran sam na Celtic, na škotsko prvenstvo i na Europsku ligu u kojoj smo dobro krenuli. Moglo je i bolje, da nismo ostali s igračem manje, uvjeren sam da bismo slavili u Amsterdamu protiv Ajaxa, iako je i bod na startu, na tako teškom gostovanju itekako dobar – kazao je Jozo kojeg su lijepo primili u Glasgowu.

E, da je sad Dinamu

– Sve je odlično, sviđa mi se i grad. Dečki su odlični, uvijek me netko od njih vozi jer još nemam auto.

I dok Jozo uživa u inozemstvu, u Dinamu su možda i požalili zbog njegova odlaska. Istina je da su Sigali Taravel protiv Arsenala odigrali briljantno, ali plavi i dalje imaju "tanak" kadar na stoperskim pozicijama. Odlaskom Šimunovića šansu je dobio mladi i nadasve talentirani Filip Benković, no problem se pojavio u Dinamu pred odlazak u Allianz Arenu Bayernu na noge. Naime, u susretu s Arsenalom ozlijedio se Sigali, a Schildenfeld je i dalje ozlijeđen. E, da je sad plavima Jozo Šimunović...

>> Sretan sam zbog Dinama, ali sad igram za Celtic i o njemu razmišljam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?