KK Široki

S dvije pobjede umakli pratećem dvojcu

15.04.2019.
u 07:20

Košarkaši Širokog najbolja su momčad polusezone u Ligi 6 za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. U posljednjem kolu tog dijela natjecanja i u derbiju kola slavili su na Grbavici s 83:69 nad Sparsima. Momčad s Pecare tako je ostvarila veliki uspjeh.

Gostujuća pobjeda

Druga je to gostujuća pobjeda Širokobriježana nad sastavom koji vodi trener Marko Trbić. Odigrali su Širokobriježani dobro cijeli susret i unatoč minusu iz prve četvrtine koji je iznosio pet poena. U preostale dvije dionice sastav Danijela Jusupa pružio je igru kojoj iskusni sastav Sparsa predvođen Kenanom Bajramovićem nije mogao parirati. Gosti su zaustavili glavne domaće poluge i pružili igru kojoj se domaći sastav nije mogao suprotstaviti. U svojim redovima gosti iz Širokog Brijega imali su nekoliko igrača koji su pružili odlične izvedbe. To su, prije svega, Mateo Drežnjak i Filip Kraljević koji su ubacili po 20 poena, za nijansu lošiji bio je Dario Drežnjak koji je ubacio 15 poena, Filipović je ubacio 12 poena, a američki branič Fenner odigrao je najbolju igru od kada je obukao majicu Širokog. Uz deset poena imao je isto toliko i skokova. Domaći sastav se ispromašivao u šutu za tricu, gdje su od 33 pokušaja samo pet puta poentirali, dok su Širokobriježani bili precizniji i od 13 pokušaja šest puta pogodili.

Široki je pobjedom nad Sparsima ostao usamljen na čelu ljestvice s dvjema pobjedama više od pratećeg dvojca Sparsa i Zrinjskog.

Uzvratili za poraz

Mostarci su imali uspješan izlet u Mrkonjić Grad gdje su najdugovječnijem treneru u Bosni Hercegovini Goranu Sladojeviću uzvratili za poraz u prvom dijelu ovogodišnje sezone. Sastav trenera Hrvoja Vlašića odlično je ušao u utakmicu i već nakon deset minuta igre imao višak od 21 poena. No, kako su odlično počeli, tako su loše završili prvo poluvrijeme utakmice jer je domaći sastav došao na koncu prvoga dijela na svega dva poena zaostatka. Sve je odlučeno u posljednjoj četvrtini, gdje su gosti ponovno zaigrali dobro i ponajviše zahvaljujući centru Robertu Rikiću, koji je ubacio 29 poena i imao 12 skokova, te Marku Ramljaku, koji je uz 23 poena imao sedam skokova i devet asistencija, upisali devetnaestu prvenstvenu pobjedu, a treću pobjedu u Ligi za košarkaškog prvaka.

Rezultati 5. kola: Spars – Široki 69:83, Mladost – Zrinjski 71:85, Sloboda – Vogošća 56:80.

Poredak: Široki 21-4, Spars i Zrinjski 19-6, Sloboda 15-10, Vogošća 13-12, Mladost 11-14.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije