Prva liga FBiH, 6. kolovoz

Samo Orašje s gostovanja ide kući pjevajući

13.09.2016.
u 10:00

Čak je pet utakmica 8. kola završeno podjelom bodova, dva puta slavili su domaći, a jedinu pobjedu u gostima upisalo je Orašje protiv Sloge. Gosti sa Save slavili su 2:0 (Mešić i Radovanović). U tih pet neodlučenih susreta bilo je puno preokreta, uzbuđenja i nervoze, a “najdojmljivije” je bilo na Piroti gdje je posljednji Novi Travnik podijelio bodove protiv vodećega Rudara (1:1).

Incidentno

Kakanjci su vodili (Aničić), Novi je Travnik poravnao u nastavku (Jaganjac). Nakon utakmice bilo je svašta. Uz ostalo, neki je “veseljak” s tribina u glavu pogodio (polupraznom ili polupunom) bočicom rakije suca Zukića. Kakve će posljedice imati taj incident, ne znamo, ali znamo da Novi Travnik igra na tuđem stadionu, jer njegov je u izgradnji...Bosna Sema na Koševu je svladala Jedinstvo (1:0, Mujić).

Rođeni i dalje bez pobjede

Goražde je ispratilo kući Radnički s 3:1 (Šuntić 3, za goste Salihović). U Vrapčićima, Budućnost je povela 2:0 (Kovačević Trumić). U drugom poluvremenu Velež se “probudio” te preko Uzuna i Papaza izjednačio na 2:2. No,do pobjede opet nije stigao, pa nakon šest kola ima samo tri “mršava” boda. Gošk je opet od gotovine napravio “veresiju”. Vodio je u Gradačcu protiv Zvijezde (Senić), ali završilo je 1:1 (Moranjkić). Na klupi Gabeljana sjedio je Nermin Jusufbegović, ranije trener Zvijezde, dok je Zvijezdu vodio Darko Vojvodić, ranije trener Goška. Čapljina je dugo gubila na Bjelavama 0:1 (Kahrimanović), a u završnici je Buhać izjednačio na 1:1. Istih 1:1 bilo je u Visokom u dvoboju Bosna – Travnik (Čabaravdić, Jusufbašić). Poredak nakon 5. kola: Rudar 14, Bratstvo, Bosna i Orašje 13, Zvijezda 11, Gošk 10, Goražde i Bosna Sema 9, Travnik i Jedinstvo 8, Budućnost i Radnički 7, Čapljina 5, Velež i Sloga 3, Novi Travnik 2 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije