SANDRA PERKOVIĆ:

Želim pobijediti na Svjetskom prvenstvu, ali i 'skinuti' Kubanku!

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
19.08.2015.
u 09:03

Prvi put Sandra ide na veliko natjecanje bez bolova u leđima ili zglobovima

Šestoro hrvatskih atletičara nastupit će na svjetskom prvenstvu koje 22. kolovoza počinje u Pekingu. Nikad do sada u povijesti nije bilo više naših atletičara na svjetskim prvenstvima. U Pekingu će se za što bolje rezultate nadmetati Sandra Perković (disk), Blanka Vlašić, Ana Šimić (obje vis), Andrea Ivančević (100 m prepone), Marin Premeru (kugla) i Ivan Horvat (motka). Da nije bilo nesretnih ozlijeda bilo bi nas osam, no u posljednji trenutak otpali su Lisa Nemec (maraton) i Stipe Žunić (kugla). Najviše nastupa do sada imali smo 2005. kada su u Helsinkiju nastupali Željko Vincek (400 m), Blanka Vlašić (vis), Edis Elkasević (kugla), Andras Haklits (kladivo) i Ivana Brkljačić (kladivo), a najmanje u Edmontonu 2001. godine kada su nastupale samo Ivana Brkljačić i Blanka Vlašić.

Sandra stiže Haklitsa

Na posljednja četiri svjetska prvenstva osvajamo medalje. Blanka Vlašić je osvojila tri - bila je dvaput svjetska prvakinja u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine, dok je u južnokorejanskom Daeguu bila druga 2011. godine. Njezin niz nastavila je prije dvije godine u Moskvi Sandra Perković osvajanjem zlata u disku.

- Sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da Blanka putuje u Peking. Rezultati na posljednjim treninzima su takvi da je izdržala bez velike boli - rekao je izbornik Mladen Katalinić.

Blanki će to biti sedmo svjetsko prvenstvo. Četiri nastupa ima Ivana Brkljačić, tri Andras Haklits. Sada će tri imati i Sandra Perković, a debitanti u Pekingu su Ivan Horvat i Andrea Ivančević. Andrea je prva hrvatska sprinterica koja nastupa na jednom ovako velikom svjetskom natjecanju.

- Ne bježim od toga da imam odličnu sezonu i uvjerena sam da plasman u polufinale ne bi smjelo izmaći. Finale? E, to bi se moramo poklopiti jako puno stvari. Morala bi trčati novi rekord Hrvatske - rekla je Andrea koja je u Peking povela i svog dečka.

- Naravno da dečko neće biti sa mnom u službenom hotelu. Meni je bitno da znam da će biti na tribini i da će mi biti velika podrška - istaknula je Andrea.

Netko je Sandru upitao kakav uspjeh očekuje. Sandra se slatko nasmijala.

- Ne znam što odgovoriti. Što bi trebala očekivati sportašica koja je aktualna dvostruka europska prvakinja, te aktualna olimpijska i svjetska pobjednica? Naravno da očekujem obranu zlata - rekla je Sandra.

Ana se nada finalu

Osvoji li zlato izjednačit će se sa Blankom po broju svjetskih naslova. Osim, ako Blanka sve ne iznenadi i osvoji svoj treći naslov.

- Bit će jaka konkurencija. Kubanke su svake sezone dobre, a ove su jako dobre. No, ima tu još pet, šest dobrih diskašica. No, mene neće samo zlato zadovoljiti. Ima tu još nekih motiva - rekla je Sandra.

Ne treba puno pogođati. Sandra želi završiti sezonu s najboljim ovosezonskim svjetskim rezultatom. A za sada taj rezultat drži Denia Caballero - 70,65 metara.

Ana Šimić ove sezone ne briljira kao prošle kada je do posljednjeg mitinga Dijamante lige bila u prilici da osvoji ukupnu pobjedu u visu.

- Zbog problema sa ozlijedom propustila sam veći dio sezone. Opet, nadam se da ću izboriti finale za koje će trebati preskočiti 1,94 metara - rekla je Ana.

>> Sandra: Ne opterećujem se konkurencijom, prvakinja sam i trebam obraniti titulu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?