PRIJATELJSKA UTAKMICA

Sarajevo golom Tatara pobijedilo visočku Bosnu, ozlijedio se Sušić

05.07.2020.
u 20:56

Nogometni klub Sarajevo je danas na stadionu Luke u Visokom odigrao prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za sezonu 2020/21., a protivnik Bordo klubu bila je Bosna. Utakmica je završena pobjedom Sarajeva rezultatom 0:1, a strijelac jedinog pogotka bio je Benjamin Tatar. Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Šabanović, Kurdić, Dupovac, Salčin, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Ahmetović.
Utakmica je započela terenskom inicijativom Sarajeva, dobre prilike imali su Rahmanović, Tatar, Ahmetović i Velkoski, ali nisu uspjeli postići pogodak. Ipak, Bordo tim je dobru igru krunisao u 23. minuti susreta kada Tatar nakon jednog solo prodora i odlične završnice dovodi svoj tim u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Sarajevo je imalo još par dobrih prilika, ali rezultat se do odmora nije mijenjao.
U drugom poluvremenu Sarajevo igralo u sastavu: Džafić, Hodžić, Pidro, Bešić, Šerbečić, F. Hodžić, Đokanović, Mustedanagić, Jukić, Imamović i Milanović.
Drugo poluvrijeme počelo je na isti način kao i prvo, redale su se prigode pred golom domaćih, pokušali su redom Mustedanagić, Milanović i Jukić, ali nisu uspjeli postići pogodak. Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je danas raspoloženi Mustedanagić kada je nakon udarca sa vrha kaznenog prostora bio zamalo neprecizan, pogodivši stativu. Do kraja susreta rezultat je ostao isti te se utakmica završila pobjedom Sarajeva 0:1.
Za aktualne prvake Bosne i Hercegovine, ovo je bila prva provjera tijekom ovih priprema, a do početka prvenstva Bordo ekipu očekuje još nekoliko kontrolnih utakmica.
Vrijedi istaći i to da je Tino Sušić morao napustiti utakmicu nakon jednog izvedenog slobodnog udarca u prvom poluvremena, a još uvijek nije poznat stupanj ozljede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?