Europska liga

Sarajevo i Željezničar imaju dobre izglede proći prvu prepreku u Europskoj ligi

06.07.2017.
u 09:00

Željezničar i Sarajevo večeras igraju utakmice za prolaz u 2. pretkolo Europske lige. Plavi su prije sedam dana na Grbavici slavili 1:0 protiv crnogorske Zete, pogotkom Ivana Lendrića i danas ih u Podgorici očekuje težak posao kako bi sačuvali prednost i prošli dalje, gdje ih očekuje susret protiv momčadi švedskog prvoligaša AIK-a.

Najveća opasnost

- Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i uvjeren sam kako možemo sačuvati prednost s Grbavbice, nada se Slavko Petrović, trener Željezeničara, koji može računati na sve nogometaše i u uzvratnom susretu.

Za razliku od Željezničara, koji mora sačuvati prednost, Sarajevo mora juriti prednost moldavske Zarije Balti, koja je u Kišnjevu slavila rezultetom od 2:1. Ipak, po igri iz drugog poluvremena prvog susreta, jasno je kako je Sarajevo bolja momčad, ali to tek treba dokazati večeras u 20 sati na Koševu.

- Izgubili smo prvu utakmicu 2:1, odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, dok smo u drugom bili bolji. Sarajevo se vratilo pogotkom pa nam se otvaraju velike prilike za plasman u 2. pretkolo Europske lige. Učinit ćemo sve što je do nas, pokušavamo se što bolje pripremiti, a i naša skauting služba ne miruje, naprotiv radi punom parom. Želja nam je proći dalje, a naš protivnik je uistinu zahtjevan, iskusan i zna zadržati loptu. Treba nam maksimalan napor da ostvarimo dobar rezultat. Uvjeren sam kako mi to možemo. Prije primljenog pogotka smo pogodili vratnicu, a onda je prošao dubinski pas i primili smo pogodak. Imamo mladu momčad, ali nam nije jasno kako smo mogli napraviti toliko pogrešaka u prvom poluvremenu. Nadam se kako ćemo izvući pouku te kako takvo poluvrijeme nećemo ponoviti, izjavio je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Ozljeda Ahmetovića

Njemu glavobolje zadaje ozljeda Ahmetovića, čiji je nastup protiv Zarije upitan.

- Ahmetović je trenutačno na pregledu. Ima problema s ložom. Nisam optimističan i ukoliko on ne bude spreman, morat ćemo tražiti nova rješenja, istaknuo je trener bordo tima.

Struka Sarajeva se nada kako su izvučene pouke iz prve utakmice, te kako su spremni za uzvrat s Moldavcima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?