Osmo kolo

Sarajevo izlazi iz krize, Velež ostao prikovan za dno

'Banjaluka 26.11.2011 Premijer Liga BIH XV kolo Branisalv Krunic FK Borac i Dupovac Amer FK Sarajevo Foto Dejna Moconja'
'Dejan Moconja/Vecernji List'
13.09.2015.
u 19:12

Sloboda je nastavila sa dobrim partijama i savladala je Velež koji je tako ostao prikovan za dno

Nogometaši Sarajeva u potpunosti su dominirali u derbiju osmog kola protiv Borca i potpuno zasluženo su slavili 2:0. Time je ’’bordo’’ tim najavio izlazak iz krize Banjalučani još mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom jer je prvak Bosne i Hercegovine imao mnogo prigoda a u strijelce su se upisali samo Amer Bekić u 40 te Krsto Velkoski u 84 minuti.

Sloboda je nastavila sa dobrim partijama i savladala je Velež koji je tako ostao prikovan za dno. Bodove Tuzlacima donijeli su Ahmetović i Ordagić, a Sloboda nije relalizirala penal.

Značajne bodove osvojio je i Radnik na gostovanju u Travniku. Bijeljinci su poveli golom Krsmanovića a izjednačio je Dudić. U finišu meča gosti su preko Lazića i Šećerovića došli do tri boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije