Derbi kola

Sarajevo oslabljeno neigranjem nekoliko igrača, ali i dalje opasno

28.02.2016.
u 07:00

Momčad Sarajeva gostovat će danas (15 sati) kod Zrinjskog u jednom od derbija 19. kola Premijer lige BiH. Aktualni bh. prvak nastupit će bez Duljevića, Berberovića, Kallasija, koji su izvan stroja zbog kartona, i ozlijeđenog Kramara, piše  Večernji list BiH.

Dvojbe oko sastava

Šef struke s Koševa Miodrag Ješić ima dvije dvojbe u vezi s početnim sastavom. Srbijanski vratar Pavlović bliži je mjestu među prvih 11 od Emira Plakala, dok Okić i Harba konkuriraju umjesto Duljevića za poziciju u veznom redu. Sarajevo je jučer otputovalo za Čitluk, gdje će na dan utakmice produžiti na utakmicu u Mostar. Susret pod Bijelim brijegom važan je za bordo sastav koji zaostaje 5 bodova za plemićima i želi uspjehom obradovati navijače nakon duge zimske stanke od 6. prosinca prošle godine.

- Neke utakmice odigrali smo bolje, druge lošije. Mislim kako smo se fizički dobro pripremili. Ozračje u momčadi je odlično. Današnja utakmica dolazi nakon dugih priprema i radujemo joj se, kazao je stoper Sarajeva Barbarić.

Defanzivac koševskog kluba izjavio je kako je Zrinjski odlična momčad.

- Respektiramo ih. U utakmicu nećemo ući s dozom prepotencije, ali Sarajevo mora ići na pobjedu. Tako ćemo se i postaviti. Tražit ćemo tri boda. Nadam se da ćemo uz dobru igru i dozu sreće osvojiti 3 boda. Izgledi za obje momčadi su jednaki. Zrinjski igra kod kuće, no tamo smo već igrali u Kupu (momčad s Koševa prošla dalje 7:6 poslije izvođenja jedanaesteraca). Iskreno volim igrati protiv njih, istaknuo je Barbarić.

Zrinjski dobro pripremljen

Vjerojatan sastav Sarajeva na ovoj utakmici mogla bi činiti jedanaestorka: Pavlović, Kadušić, Kovačević, Barbarić, Al. Bekić, Rustemović, Emerson, Simeunović, Okić (Harba), Cesar, Am. Bekić.

Momčad Zrinjskog pored par problema s izostancima u ovaj susret ulazi u dobrom raspoloženju. Struka ne može računati samo na Peku, dok je zbog želučanih problema bio upitan i Žeravica. Svi ostali igrači su na raspolaganju, pa bi momčad trebala izgledati ovako: Karačić - Blaić, Graovac, Laštro, Stojkić - Petrak, Tomić, Arežina - Todorović, Zakarić, Mešanović.

Momčad Zrinjskog je dobro pripremljena za današnju derbi utakmicu, barem se to može zaključiti iz forme na pripremnim susretima. Ipak, protivnik Sarajeva je vrlo jaka momčad, protivnik koji zahtijeva veliki oprez.

- Svako otvaranje prvenstva je izuzetno neizvjesno i teško. Utakmica sa Sarajevom ima veliki značaj za nas, ali isto je i za našeg protivnika. Sarajevo je napravilo dosta igračkih promjena u svom sastavu, tako da je to dosta drukčija momčad u odnosu na prvi dio sezone. Očekuje nas teška utakmica i vrlo neugodan protivnik, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije