Premijer liga BiH

Sarajevo svladalo Radnik s 2:1, ostaje u utrci za naslov prvaka

sarajevo
10.04.2016.
u 18:12

Nogometaši Sarajeva pobijedili su Radnik iz Bijeljine s 2:1 u posljednjem meču 24. kola Premijer lige BiH. 

U prvih dvadesetak minuta utakmice domaći nogometaši su bili konkretniji i zaprijetili su gostima iz Bijeljine u nekoliko navrata. Aktivan je bio Amer Bekić koji je u jednom napadu šutirao preko gola Radnika, a uspio je i zatresti mrežu gostiju, ali u tim trenutku se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. 

Odličnu priliku u 15. minutu imao je napadač Leon Benko koji je predriblao goldmana Radnika Avdukića, ali obrana gostiju je reagirala na vrijeme te izbacila loptu iz šesnaesterca.

Sarajevo je u prvom poluvremenu bilo dosta bolji protivnik, ali nije uspjevalo probiti odličnu obranu Radnika. Tim iz Bijeljine u ovom meču se opredijelio za obranu svog gola, s povremenim pokušajima kontranapada koji su uglavnom završavali bez opasnosti za Sarajevo.

Kontinuirani napadi Sarajeva isplatili su se u 33. minutu kada je nakon ubačaja iz kornera gol postigao Amer Bekić. Nakon tog pogotka domaći su još agresivnije krenuli ka golu Radnika.

Tako je prvo poluvrijeme završeno vodstvom Sarajeva od 1:0.

Radnik je u drugom poluvremenu krenuo jače prema golu Sarajeva, te kreirao nekoliko poluprilika koje nisu završile pogotkom. U 50. minutu nakon dobrog ubačaja Obradović je glavom promašio do tada najbolju šansu Radnika.

Igrači oba tima igrali su dosta grubo zbog čega je sudac pokazao veliki broj žutih kartona.

Oba tima su u nastavku imala prilike za postizanje gola, ali nisu ih uspjeli iskoristiti pa se rezultat na semaforu nije mijenjao.

U 66. minutu obrana Radnika gubi loptu pred svojim golom što su napadači Sarajeva znali iskoristiti za novi gol koji je na asistenciju Leona Benka postigao ponovno Amer Bekić.

U posljednjim minutama utakmice Radnik uspjeva organizirati nekoliko dobrih napada i uspjeva smanjiti prednost Sarajeva na 2:1. Strijelac za goste bio je Beširević.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Sarajevo je u ovoj utakmici dominiralo u svim segmentima igre i zasluženo došlo do nova tri boda kojima se vratilo na treće mjesto ligaške ljestvice i ostaje u utrci za naslov prvaka. S druge strane Radnik teško da ovakvom igrom može izboriti nastup u europskim natjecanjima naredne sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije