gosti slavili s 3:2

Sarajevo u Mostaru bolje od Zrinjskog

05.10.2020.
u 19:53

Zrinjski i Sarajevo igrali su derbi susret u Mostaru. Više su pokazali gosti koji su slavili s 3:2.

Zrinjski je poveo iz penala u 4. minuti kojeg je skrivio Miličević, koji je visoko podignutom nogom u glavu pogodio Bilbiju. Sudac je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu je elegantno izveo Bilbija za vodstvo od 1:0. U 17. minuti Sarajevo je izjednačilo preko Handžić. Prethodno je bizarno pogriješio Sadiku, kojem je Rahmanović oduzeo loptu.

U prvom dijelu više su od igre imali su gosti, posebno na sredini terena gdje su posebno dominirali. Dobre su prilike za goste propustili Sušić i Rahmanović. Zrinjski se nije ozbiljnije nametnuo u napadu pokušavao je iz kontri. Mostarci su i oduzeli nekoliko lopti na kritičnim dijelovima terena ali nisu razvijali dobre napade. Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1.

Sarajevo je povelo u 47. minuti nakon kornera. Tatar je šutirao a na putu do mreže loptu je prsima nespretno skrenuo Sadiku. U 70. minuti isplatio se pritisak Zrinjskom. Vrhunsku akciju u 70. minuti završio je Bilbija. Prethodno su dobro kombinirali Todorović i Ivančić. Zrinjski je nastavio s pritiskom ali je Sarajevo ipak došlo do novog vodstva. Zabio je Hebibović na asistenciju Ahmetovića.

Spomenuti dvojac inače je nešto prije toga ušao u igru. U 85. minuti je Bilbija nakon prekida pogodio vratnicu a na drugoj strani Sarajevo je opet moglo zabiti preko Ahmetovića. Na drugoj strani loptu je s gol linije skinuo Miličević, a rezultat se više nije mijenjao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije