Novi trener Juventusa

Sarri: Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak

20.06.2019.
u 11:56

Maurizio Sarri je na svečanoj press konferenciji predstavljen kao novi trener Juventusa. Rođeni Napolitanac preuzeo je Juventus nakon jedne sezone vođenja Chelseaja s kojim je osvojio treće mjesto u Premiershipu i Europa ligu.

"Kad sam odlazio iz Napolija, želio sam raditi u inozemstvu. Uživao sam u Engleskoj, ali sam u jednom trenutku osjetio da se želim vratiti u Italiju. Nikad nisam vidio takvu želju jednog kluba da budem njegov trener. Ljudi su me dočekali raširenih ruku, a Juventus je najveći klub u Italiji. Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak. Serie C, Serie B, Serie A, Premier liga i sad Juventus", rekao je Sarri.

Novinari su ga pitali da usporedi talijansku ligu s engleskom.

"Imamo jako dug put kako bismo došli do te razine. Golema je razlika u infrastrukturi. Gostujući po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Atmosfera oko nogometa je također znatno drukčija. Ondje se porazi ne doživljavaju tako dramatično kao u Italiji, drukčiji je mentalitet", odgovorio je Sarri.

"Veselim se radu s Cristianom Ronaldom. Trenirao sam neke velike igrače u karijeri, ali takvog još nisam", dodao je novi trener Juventusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?