FORMULA 1

Sebastian Vettel ljutit na Ferrari: 'Vratite j****e V12 motore!'

03.10.2019.
u 10:30

Ove pogonske jedinice su vrlo kompleksne i fascinantne, ali ja imam svoj stav. Mislim da to nije dobra stvar ni za utrke ni za ljude koji nas gledaju. Kada sam prokomentirao to bio sam ogorčen - istaknuo je njemački pilot

Utrka za Veliku nagradu Rusije koja se prošli vikend u prvenstvu formule 1 vozila u Sočiju trebala je proteći u Ferrarijevoj dominaciji, barem su tako mislili navijači 'propetog konjića'. No dogodio se pravi fijasko.

Charles Leclerc dominirao je kvalifikacijama, a za njim nije zaostajao ni njegov klupski kolega Sebastian Vettel. Uoči utrke Ferrarijevi piloti imali su prvo i treće startno mjesto.

Vettel je sjajno startao i poveo karavanu, ali u 27. krugu morao je odustati zbog problema na motoru.

Njegovo odustajanje aktiviralo je virtualni 'Safety Car' što je išlo na ruku Mercedesovom dvojcu Hamiltonu i Bottasu, koji još nisu bili u boksu, pa su mogli bez posljedica u poretku otići na zamjenu guma. Hamilton i Bottas ostali su ispred Leclerca do kraja utrka.

U Ferrariju su bilo razočarani takvim raspletom. Kvar na motoru izazvao je veliku gorčinu kod Sebastiana Vettela.

- Vratite j****e V12 motore! - grmio je Nijemac.

Ferrarijev vozač i u kasnijim intervjuima je ponavljao kako želi da se stari motori vrate u bolide.

- Ove pogonske jedinice su vrlo kompleksne i fascinantne, ali ja imam svoj stav. Mislim da to nije dobra stvar ni za utrke ni za ljude koji nas gledaju. Kada sam prokomentirao to bio sam ogorčen - istaknuo je njemački pilot i dodao:

- Do tog trenutka sam vozio vrlo dobro i djelovalo je kako imam dobro popodne. Prva reakcija kada ti se bolid pokvari nije najsretnija.

Utrka u Sočiju završila je dvostrukim trijumfom Mercedesa. Hamilton je 82. pobjedom i devetom ove sezone prekinuo Ferrarijev pobjednički niz (Belgija, Italija i Singapur).

U ukupnom poretku vozača vodi Lewis Hamilton s 322 boda ispred Valtterija Bottasa (249) i Charlesa Leclerca (215). U poretku konstruktora vodi Mercedes (571) ispred Ferrarija (409) i Red Bulla (311).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?