POKORILI ENGLESKU PRIJESTOLNICU

Senzacionalan uspjeh Dinama, ovo nisu napravili Real, Bayern i drugi velikani!

Dinamo
Antonio Bronic/PIXSELL
07.09.2022.
u 07:13

Plavi momci pišu nogometnu povijesti što se tiče natjecanja pod okriljem UEFA-e, slavljem nad Bluesima napravili su veliki podvig kakvim se ne može pohvaliti nitko.

Dinamo se pobjedom nad Chelseajem (1:0) definitivno upisao u europsku, rekli bi i svjetsku povijest.  O čemu se radi, hrvatski prvak je u sedam godina uspio srušiti sva četiri najveća londonska kluba: Arsenal, Tottenham, West Ham i Chelsea i tako se upisao u povijesti europskih natjecanja kao prvi klub kome je to pošlo za nogom.

Plavi su doslovno pokorili glavni grad Engleske, to nisu uspjeli brojni velikani poput Barce, Reala, Bayerna, Juventusa, Intera...

Dinamo je 2015. godine u grupnoj fazi Lige prvaka iznenadio Arsenal te slavio 2:1 pogocima Josipa Pivarića i Juniora Fernandesa, tada je na klupi sjedio Zoran Mamić. 

Tottenham i show program Mislava Oršića još se svi svježe sjećamo, na Maksimiru je Dinamo šokirao Spurse Josea Mourinha i prošao dalje u Europskoj ligi nakon 3:0 pobjede. 

Hrvatski prvak je uspio odnijeti bodove i na gostovanju kod West Hama u prosincu 2021. godine, Oršić je novim fantastičnim golom u trećoj minuti donio sva tri boda našem predstavniku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije