TRENER DINAMA

Sergej Jakirović: Očekivao sam da ćemo pasti u drugom poluvremenu. Moramo bolje od ovoga

Sergej Jakirović
Luka Stanzl/PIXSELL
18.02.2024.
u 19:50

- Očekivano teška utakmica s obzirom na put koji smo imali u četvrtak. Očekivao sam pad u drugom poluvremenu koji se i dogodio. Imali smo samo jedan dan za regeneraciju u subotu. Nevistić je uspio obraniti jedanaesterac i šansu Poldrugaču, rekao je trener Dinama

U posljednjem susretu 23. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 7.200 gledatelja pobijedio Varaždin sa 1-0. Nakon slavlja u Sevilli protiv Real Betisa sa 1-0 u prvom susretu play-off Konferencijski lige, Dinamo je identičnim rezultatom porazio i Varaždin u prvenstvu.

Ponovo je pitanje pobjednika odlučio Bruno Petković iz kaznenog udarca, ovoga puta u 18. minuti. Varaždin je u 81. minuti imao jedanaesterca, no Ivan Nevistić je obranio udarac Marka Dabre.

Utakmicu su prokomentirali treneri obje momčadi.

- Očekivano teška utakmica s obzirom na put koji smo imali u četvrtak. Očekivao sam pad u drugom poluvremenu koji se i dogodio. Imali smo samo jedan dan za regeneraciju u subotu. Nevistić je uspio obraniti jedanaesterac i šansu Poldrugaču. Živo me zanima analiza ovoga jedanaesterca, čut ćemo sudačku komisiju. Upisali smo tri boda i idemo dalje - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović

- Reakciju pripisujem manjku energije, kasnili smo, a oni su nam stvorili probleme. Sigurno da moramo bolje, to uopće nije sporno. Utakmica u četvrtak je ostavila trag i sada sve moramo dobro analizirati - rekao je Jakirović te dodao da je zadovoljan debitantom Pierreom-Gabrielom.

U četvrtak slijedi Betis u Konferencijskoj ligi.

- Betis će doći ovdje pokušati izboriti prolaz. Imamo četiri dana do te utakmice, vjerujem da ćemo se odmoriti. Hvala i publici koja je danas napunila stadion.

Trener Varaždina Nikola Šafarić je rekao:

- Bilo je jako napeto, imali smo penal, zicer... Osjetio sam pad Dinama, popustili su u pritisku, a mi smo bili strpljivi. Naše zamjene su dale impuls. Čekali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Idemo dalje.

- Dinamo je pokazao da se jako dobro brani, a u napadu ima kvalitetu. Nije lako igrati, ali smo znali da moramo biti strpljivi i dobit ćemo šanse. Teško je očekivati da ćete stvoriti 10-ak šansi. Treba samo imati vjere u sebe.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?